Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT 22: Papež překvapil i ve Svaté zemi

29. 5. 2014 13:14

Františkova apoštolská cesta ve Svaté zemi trvala tři dny. Navštívil při ní tři státy. A týkala se vztahů mezi třemi náboženstvími. Ve jménu Nejsvětější Trojice se zde sešli vůbec poprvé v dějinách křesťané různých vyznání nad Božím hrobem.

Ohlasy na volby: jak vidí výsledky voleb do Evropského parlamentu oslovené osobnosti z řad politiků, duchovních a aktivních laiků?

Domácí zpravodajství monitoruje průběh Noci kostelů ve všech českých i moravských diecézích.

Příběh biblického bojovníka. Právě ten představuje kulturní rubrika. V edici KT totiž vyšla nová kniha nazvaná Gedeón. Jan B. Zach, její autor, představuje tuto novinku v rozhovoru.

Téma: VYLODĚNÍ V NORMANDII. Před sedmdesáti lety se odehrála na francouzském pobřeží krvavá událost, která zásadním způsobem změnila průběh druhé světové války.

Příloha Perspektivy se ohlíží za svatořečením Jana Pavla II. Ovšem nikoliv jen za jeho pontifikátem, nýbrž i za jeho předchozí životní cestou.

V KT vychází speciální příloha, která seznamuje čtenáře se zajímavým fenoménem: salesiánské misie v Bulharsku.

Noviny uzavírá rozhovor s Andreasem Sebastianem Weiserem. Co mají společného papež a dirigent? Vedou velký orchestr. Představujeme šéfdirigenta královéhradecké filharmonie.

Více se dočtete v aktuálním čísle Katolického týdeníku nebo na katyd.cz.

 

Zobrazeno 953×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka