Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT 25/2014: Madona připomíná zavražděné

19. 6. 2014 11:52
Na místě kostela sv. Martina ve středočeských Lidicích stojí od minulého týdne oltář. V něm je vsazen mariánský obraz – Panna Maria Lidická.
Domácí zpravodajství přibližuje výročí svatovítské katedrály. Uplynulo 670 let od jejího založení. V této souvislosti byly oznámeny dvě novinky: sbírka na varhany a také nový pastorační plán pražské arcidiecéze.
Jednou z hlavních zpráv je i finanční podpora papeže Františka lidem, které před rokem postihla ničivá povodeň v litoměřické diecézi.
Kněžská svěcení. Přinášíme tradiční tablo kandidátů kněžství, kteří v nejbližších dnech přijmou svěcení, ale též údaje o primicích těchto novokněží.
Dvacet let Telepace, které stálo u zrodu televize Noe, si připomněli všichni pracovníci i diváci. V Ostravě byly oslavy umocněné křesťanským hudebním festivalem Slezská lilie.
Tematická dvoustrana přibližuje osobnost lehce přehlíženou: Arnošta z Pardubic. „Spolu s císařem Karlem IV. se podílel na rozkvětu naší země,“ zdůrazňuje kardinál Dominik Duka o muži, od jehož smrti uplyne 650 let.
Rodinná příloha Doma přichází v období před vysvědčením s tématem Trestání dětí. Má pravdu staré přísloví, že metla děti z pekla vyhání, nebo lze vychovávat i bez trestání? A musí trest bolet?
Prošel pěšky jedenadvacet států. Prošlapal při tom čtyři páry bot. Letos vyrazil do Skandinávie uctít evangelizátora severu. V rozhovoru se představuje poutník Petr Hirsch.
Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.
 
Předobrazem Panny Marie Lidické je staroboleslavské Palladium. Jen prázdná náruč Madony bude návštěvníkům připomínat zavražděné lidické děti. Snímek Roman Albrecht
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 12. neděle v mezidobí A
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost Těla a Krve Páně (A)
 
 
KT doporučuje: Penzion Klídek
Zobrazeno 821×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka