Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 26/2014: Církev zřídila investiční fond

26. 6. 2014 9:07
Za revoluci v hospodaření církve by se dalo označit zřízení prvního církevního investičního fondu. Více přiblíží domácí zpravodajství. To také přináší unikátní svědectví praneteře lidického faráře P. Josefa Štemberky Ludmily Lojdové o tomto knězi, který své farníky neopustil ani ve smrti.
V téže rubrice byl KT nucen informovat o nařčení poslance ČSSD Igora Jakubčíka, že katolická církev za druhé světové války netrpěla, nýbrž byla jedním z největších spojenců nacistického Německa a schvalovala odsuny a vraždy Židů.
KT čtenáře též upozorňuje, že slavnosti sv. Cyrila a Metoděje, Dny lidí dobré vůle i pouť na Velehradě se valem blíží.
Kulturní rubrika připomíná Mons. Josefa Olejníka. 1. července by se byl dožil sta let. Ohlížíme se za životem a dílem tohoto kněze a významného skladatele široce známé liturgické hudby.
Tematická dvoustrana se věnuje výročí války, která vymkla Evropu z kloubů. Jaké důsledky měl konflikt pro společnost, její každodennost a jak otřásl světem víry? Přinášíme exkluzivní materiály někdejších aktérů a vzpomínky pamětníků.
Ani příloha Perspektivy nemohla přehlédnout „velkou válku“ a její výročí. První světová válka byla v mnoha směrech závažnější než pak druhá. Nad jejím vznikem i dopady se zamýšlí P. Tomáš Petráček.
Marie Tismanaru. Navštívili jsme ji v rumunském Banátu. „Paní Marjánka“ je tamní charitní pečovatelkou a v této krajanské vesnici pracuje a žije. V rozhovoru se představuje čtenářům KT.
 
 
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova (A)
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost narození svatého Jana Křtitele – v den slavnosti
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost svatých Petra a Pavla – vigilie
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost svatých Petra a Pavla – v den slavnosti
 
 
 
KT doporučuje: Penzion Klídek
Zobrazeno 956×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka