Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT c. 24/2014: Polští lékaři hájí svobodu svědomí

12. 6. 2014 9:05
K ochraně lidského života od početí až do přirozeného konce se veřejně zavázalo na tři a půl tisíce polských lékařů. Reakce překročily hranice s našimi severními sousedy do našeho mediálního prostoru – věnujeme se tomu i v komentáři s názvem Kdo je tady tmář? - redaktor Jiří Prinz.
Papež podnikl mírovou misi – František, prezidenti Izraele a Palestiny i konstantinopolský patriarcha se v neděli večer ve Vatikánských zahradách modlili za mír. Společně pak také vysadili olivovník coby symbol míru.
180 tisíc světel… před 25 lety se pekingské náměstí Nebeského klidu proměnilo v jatka. V Hongkongu si tuto událost připomnělo až 180 tisíc lidí – přibližuje zahraniční rubrika.
Církevní fotografie. Duchovní prožitek, kvalitní fotografie a osobní růst nabízí projekt Člověk a víra (nejen) začínajícím fotografům, kteří se pohybují v církevním prostředí.
Nové album Hradišťanu! Jiřímu Pavlicovi právě vychází nová deska Vteřiny křehké, kterou pojal především jako svou autorskou a osobní výpověď.
Tematická dvoustrana pojednává o terorismu a teroru. Co to je? Obě strany konfliktů pojmu užívají. Patří násilí k lidské společnosti?
Příloha Perspektivy přináší rozhovor s Františkem Kolouchem, autorem objevné knihy Milion duší, která se zabývá životním osudem českobudějovického biskupa Josefa Hloucha.
Noviny uzavírá rozhovor s Alfonzem Juckem. Novinář a manažer atletických mítinků je zároveň moderátorem křesťanské TV LUX.
 

Všechny články z čísla 24 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

Zobrazeno 748×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka