Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 30/2014 - Mezi mořem a ultramaratonem

24. 7. 2014 10:27
Dovolenou si dopřávají celé rodiny, děti se těší z prázdnin a zasloužený odpočinek a změnu zaběhaného rytmu si dopřávají též biskupové, kněží, řeholníci a řeholnice. Také oni vyrážejí za hranice všednosti. Zajímali jsme se, jak svou dovolenou tráví duchovní a zasvěcené osoby.
 
Hrozba zániku se podle řady českých médií vznáší nad obcí Hradištko nedaleko Prahy. Mohou za to prý premonstráti, kteří zde v rámci majetkového narovnání se státem získali rozsáhlý majetek. Jsou tyto obavy opodstatněné?

Zahraniční rubrika přibližuje exodus křesťanů z Iráku. Sever země opouštějí poslední křesťané. Islamisté jim dali ultimátum: konvertovat, přijít o majetek, nebo odejít.

Kulturní rubrika nahlíží přes hranice na polskou kinematografii. Představuje film Ida. Snímek slaví nebývalý úspěch po celém světě. Přináší silný příběh novicky v poválečném komunistickém Polsku.

TÉMA KT: P. Heřman Tyl. Na konci července by se dožil sta let. Někdejší tepelský opat byl oblíbený na všech místech, kde působil a žil. Ve svém životě okusil zlo nacistických i komunistických koncentráků. Ani jedna totalita ho však nezlomila.

Rodinná příloha Doma nyní přináší druhý tematický okruh příprav na Národní pouť rodin. Tentokrát o předávání víry v rodině. Jak se nám taková věc daří? Lze vůbec víru jakožto Boží dar předat? Více napoví tematická dvoustrana přílohy.

Většinu svého času věnuje mladým lidem ve Francii, založil pro ně i evangelizační školu. Zároveň jezdí kázat po celém světě. Přinášíme exkluzivní rozhovor s P. René--Lucem. Vystoupil v Brně na Katolické charismatické konferenci.

Zobrazeno 824×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka