Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 31/2014: Křesťanství je v Jižní Koreji „in“

31. 7. 2014 9:10
 
„Vstaň, rozsviť se!“ bude heslem papežovy návštěvy Jižní Koreje za dva týdny. Již dnes ale v jihokorejské metropoli Soulu září v noci tolik křesťanských symbolů, že vypadá jako křesťanské město… Papež František se hodlá zaměřit hlavně na tři témata: mučedníci, mládež a mír.
Domácí zpravodajství se mezi jiným zabývá otázkou, jak dál s financováním církevních škol. Poprask vzbudil nedávno avizovaný záměr ministra školství zrušit církevním a soukromým školám dotace na úhradu provozních nákladů. Minulý týden se s ním proto zástupci církevních škol sešli.
Den před stým výročím začátku první světové války využil římský biskup k rozhodné výzvě k míru. Učinil tak s ohledem na krveprolití v Gaze, Sýrii a na Ukrajině – informuje zahraniční rubrika.
Kulturní strana představuje knižní rozhovor s letohradským farářem P. Václavem Vackem Měl jsem štěstí na lidi, jenž dává nahlédnout do knězova života i myšlení.
Tematická dvoustrana je nazvána Varšavské povstání. Před sedmdesáti lety měla být polská metropole srovnána se zemí. Dramatické události přibližujeme také očima přímé účastnice.
Perspektivy nabízejí ohlédnutí za jedním z nejvýznamnějších teologů 20. století a průkopníků ekumenismu Josefem Luklem Hromádkou či rozhovor s politologem Romanem Jochem o současných vztazích mezi Východem a Západem. Máme se bát Ruska?
Noviny uzavírá rozhovor s ministrem kultury Danielem Hermanem. „V životě jsem si prošel lecčím,“ říká.
 

PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 18. neděle v mezidobí A

Všechny články z čísla 31 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek
Zobrazeno 788×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka