Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT 32/2014: Vrácené skvosty zůstávají na očích

7. 8. 2014 8:23

Dvě Rubensova díla, Vyšebrodský oltář a Puchnerova archa se vrací původním majitelům: augustiniánům, cisterciákům a křížovníkům. Všechna díla však zůstanou na očích široké veřejnosti: v Národní galerii a v pražském Anežském klášteře, jak přislíbili zástupci řádů.

Domácí zpravodajství mezi jiným přibližuje pouť od sloupu Nejsvětější Trojice na olomouckém Horním náměstí do polské Čenstochové. Autorem komentáře nazvaného Vstřícnost Čechů vůči Židům je politolog Stanislav Balík.

Zahraniční rubrika naproti tématu komentáře upozorňuje na sílící protižidovské nálady v Evropě a představuje plánovanou cestu papeže do Jižní Koreje.

Švýcarská zastavení – strana publicistiky se věnuje tzv. horským kaplím. Vzbuzují obdiv ke Stvoření a ukazují, že umělecký výraz zbožnosti není vázán na množství ozdob a drahých materiálů.

Kulturní strana přináší rozhovor s Leem Fijenem. Nizozemský televizní moderátor představuje (nejen) knihu Rok, kdy zemřel můj otec. Vznikla ve spolupráci s Anselmem Grünem.

Tematická dvoustrana uvádí statečné odbojáře v čele s Václavem Morávkem, řečeným pobožný střelec. Narodil se právě před 110 lety a patřil ke skupině Tři králové, o níž se lze v KT dočíst uprostřed srpna.

Rodinná příloha Doma: SOUŽITÍ GENERACÍ. Další z témat Národní pouti rodin ve Žďáře nad Sázavou (29. – 30. srpna). Tentokrát fandíme mezigenerační soudržnosti.

Noviny uzavírá rozhovor s Petrem Linhartem, dramaturgem kulturního festivalu Živé Skoky. Představuje i poutní místo v neexistující vysídlené obci v někdejších Sudetech.

PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH  19. neděle v mezidobí A

Všechny články z čísla 32 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 871×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka