Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 33/2014: Společná bohoslužba s krišnovci?

14. 8. 2014 9:32
Rozpačité reakce, vlnu nevole a bouřlivé diskuse na sociálních sítích vyvolala mezi křesťany zpráva, že se „ekumenické bohoslužby“ během letošního hudebního festivalu v Trutnově zúčastní i zástupci hnutí Hare Krišna. KT se zajímal, jak se věci doopravdy mají.
Velkou pozornost věnuje zahraniční rubrika zejména cestě papeže Františka do Jižní Koreje. Devět tisíc kilometrů od Říma leží cíl jeho apoštolské cesty.
Zpravodajství připomíná také vážnou situaci v Iráku, přibližuje setkání skautů v Normandii a v neposlední řadě zve na Národní pouť rodin do Žďáru nad Sázavou, která se uskuteční o posledním srpnovém víkendu.
KT se tentokrát podrobněji zabývá slavností Nanebevzetí Panny Marie – a to jak ve zpravodajsko-publicistickém článku, tak v rozhovoru na poslední straně. Nejen o tomto svátku, ale i kultivaci mariánské úcty hovoří přední český teolog P. Ctirad Václav Pospíšil.
Vzpomínku věnuje KT zesnulé výtvarnici Gertrudě Gruberové-Gopfertové, která se mj. podílela na vzhledu i obsahu přílohy KT Perspektivy.
Tematická dvoustrana je tentokrát o umění odpočívat. Někteří lidé se vracejí z dovolené skoro stejně unavení jako v den, kdy na ni odjížděli. Víme vůbec, jak máme odpočívat?
Příloha Perspektivy přináší zajímavé ohlédnutí za Piem X. Před sto lety zemřel první papež dvacátého století, který se dočkal svatořečení. Prosazoval mezi jiným časté svaté přijímání.
Přinášíme také celou dvoustranu nových poznatků o tragickém případu P. Josefa Toufara, které vycházejí z nových archivních nálezů.
 
 
 PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 20. neděle v mezidobí A
 

Všechny články z čísla 33 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 957×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka