Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 34/2014: Papež přijel. Korea na kolenou…

21. 8. 2014 9:28
Svatý otec navštívil Koreu. Zatímco na jihu Korejského poloostrova přitáhl papež statisíce katolíků a blahořečil zde četné mučedníky, sever jej „přivítal“ odpálením raket a počet mučeníků stále navyšuje. Přinášíme dále zajímavé postřehy z cesty, citace Františkových promluv a sérii fotografií.
Zpravodajství stále připomíná vážnou situaci v Iráku, zejména přináší informace o dopisu, který v souvislosti s vážnou situací v regionu napsal generálnímu tajemníkovi OSN papež. V publicistické části přinášíme také exkluzivní svědectví dominikánského kněze přímo z Kurdistánu.
V boji s ebolou pomáhají v Africe i Milosrdní bratři – o nasazení řádu vypráví jeho představený v Čechách, na Moravě a na Slovensku bratr Martin Macek.
Domácí rubrika připomíná zahájení oslav dvoustého výročí narození svého zakladatele sv. Jana Bosca.
Kulturní strana přináší recenzi nové pohádky Tři bratři.
Tematická dvoustrana KT tentokrát představuje konkrétní pomoc církve lidem, kteří se ocitli v bídě, v nouzi a na okraji společnosti. Nečekejte však prezentaci charitativní činnosti velkých církevních organizací, které je díky jejich práci v naší společnosti vidět a už do povědomí lidí vstoupily. Vyrazili jsme docela jinam: Aleš Palán navštívil dvě místa v naší republice, kde v tichosti, zato s velikým nasazením pomáhají lidem, jimž se pomoci jinde často nedostává.
Příloha Doma se o prázdninách věnuje tématům přípravných katechezí před Národní poutí rodin ve Žďáře nad Sázavou, jež se uskuteční o posledním prázdninovém víkendu. Nyní otevíráme téma Rodina a komunita, v níž rodina žije. Proč je rodina ve společnosti pořád tak ceněným (a často nedosaženým) ideálem a hodnotou? Je rodinám přáno?
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 21. neděle v mezidobí A
 

Všechny články z čísla 34 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 871×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka