Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 35/2014: Církevní školy čeká nový rok

28. 8. 2014 8:19
V atmosféře obav z chystané novely školského zákona, zároveň však plné elánu a s řadou novinek vstupují desítky církevních škol do nového školního roku.
V Třešti mladí lidé uzavřeli celostátní setkání animátorů. Každý rok se zhruba 450 mladých lidí stane animátory a aktivně pomáhají druhým lidem na cestě k Bohu. Minulý týden se jich na Vysočině sešlo na pět stovek.
„Objev století“ či „nález, který Praha už dlouho nepamatuje“. Těmito a jinými superlativy ohlašovala v minulých dnech některá média archeologický nález na pražském Vyšehradě. Je to skutečně tak? A o čem vypovídá nález na zahradě vyšehradské kapituly? Více informací přináší kulturní rubrika.
Hold Jamesi Foleymu, novináři, kterého brutálně popravili islamisté, vzdala jeho domovská katolická farnost. Iráku se věnuje také komentář Jaroslava Šebka i zpravodajství z cesty papeže Františka zpět z Jižní Koreje.
Tematická dvoustrana KT nese název Otevřené fary. Vedle kostela tvoří ve většině farností přirozené centrum fara. Nakolik by měla být otevřená lidem a jakým způsobem?
Uvnitř listu naleznou čtenáři speciální přílohu k Národní pouti rodin. Přinášme i prohlášení našich biskupů k současné chudobě, která ohrožuje rodiny.
Příloha Perspektivy nabízí téma Víra a spokojenost. Jsou věřící lidé v životě šťastnější než ti nevěřící? Co k tomu říkají svými výzkumy a průzkumy moderní společenské vědy?
Noviny uzavírá rozhovor s jubilantem P. Josefem Koláčkem SJ. Třicet let byl vedoucím České sekce Radia Vatikán. Je známý rovněž jako překladatel a autor řady knih. Prvního září oslaví 85. narozeniny.
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 22. neděle v mezidobí A
 

Všechny články z čísla 35 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1155×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka