Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 36/2014: Ve Žďáru fandili rodině

4. 9. 2014 9:12
Žďár nad Sázavou hostil Národní pouť rodin. Pro návštěvníky byl vedle poutní mše svaté, kterou celebroval kardinál Dominik Duka, připraven bohatý program.
Zahraniční zpravodajství se zaměřuje na zuřící konflikt v Iráku a Sýrii. I muslimové jsou zděšení. Odsouzení hrůzných činů tzv. Islámského státu zanívá i z muslimského světa. Dokonce od vysokých představitelů.
Spravedlivý obchod. Fair trade slaví deset let své existence v České republice. Připojit se k němu mohou i katolické farnosti. Aspoň v zahraničí se tak běžně děje.
Český jazyk, gramotnost, porozumění textu, schopnost orientovat se v obsahu sdělení - právě tato témata se prolínají Katolickým týdeníkem na začátku školního roku. Celou tematickou dvoustranu jsme věnovali právě gramotnosti, která rozhodně neznamená jen umět číst, psát a počítat. Ale také (po)rozumět. Jak dosvědčují odborníci, jako nezbytnost se to ukazuje zvláště nyní, v době elektronických médií a nepřeberného množství mediálních obsahů a více či méně setříděných informací.
Vzkaz z Rumburka rozklíčovává na stránce odpověden MUDr. Marie Svatošová. Zdravotní sestra v Rumburku větší dávkou léku zabila umírající pacientku.
Uvnitř listu naleznou čtenáři speciální přílohu Pro děti z Ekvádoru.
Rodinná příloha Doma nabízí téma Děti a počítače. Jak zvednout dítě od počítače? Mnozí rodiče ani netuší, jaká rizika hrozí jejich potomkům na internetu. Jak tomu zamezit?
Češtině, jejímu užívání a proměnám se pak věnuje v rozhovoru, který noviny uzavírá, ředitel Ústavu pro jazyk český AV ČR Karel Oliva. Je správně Duch Svatý, nebo Duch svatý? Odpověď naleznete v KT č. 36 na straně 12.
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 23. neděle v mezidobí A
 
 

Všechny články z čísla 36 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 941×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka