Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 37/2014: Vrah P. Kubíčka prosí o odpuštění

11. 9. 2014 9:56
Před deseti lety byl 11. září na své faře brutálně zavražděn kněz a lékař P. Ladislav Kubíček. KT se podařilo získat dopis jednoho z vrahů i kontakty na ty, kteří jej duchovně doprovázejí. Po deseti letech od oné osudné noci se jeden z vrahů rozhodl poprosit o odpuštění. Připravuje se i na svátost smíření.
Na tematické dvoustraně přinášíme nejen plné znění dopisu vraha, ale i vzpomínky a ohlédnutí za tímto výjimečným knězem, který zasáhl do osudů tisíců lidí. Redaktor KT také zjišťoval, jak si dnes v Třebenicích, kde se tragédie odehrála, tohoto kněze připomínají.
Zahraniční zpravodajství se zaměřuje opět na Ukrajinu a tamní křehké příměří.
Vydrží? Jak situaci vidí lidé, kteří tuto zemi znají nebo ji dlouhodobě sledují?
Skotsko se chystá na referendum o své nezávislosti. Bude se rozhodovat o bytí, či nebytí ve Velké Británii. Jak rezonuje tento plebiscit v tamních církvích?
Vychází Cyrilometodějský kalendář, tradiční publikace z dílny Katolického týdeníku, který ji představuje ve své kulturní rubrice. Výběr poutavého čtení na noční stolek po celý rok právě míří na pulty knihkupců. Představuje například výtvarníka Milivoje Husáka či epizody ze života papeže Františka!
Uvnitř listu naleznou čtenáři speciální charitní přílohu Caritas.
Příloha Perspektivy nabízí téma Víra a poznání. „Víra mi otevírá nový obzor,“ říká v rozhovoru český vědec a jezuita P. Pavel Gábor, který působí ve Vatikánské observatoři. Na titulní straně této přílohy se také dozvíme v anketě některých našich veřejných činitelů, kde se rodí politik(a).
P. Josef Valerián patří k nejstarším kněžím v brněnské diecézi. Představuje jej rozhovor, který noviny uzavírá. Ohlíží se za svým životem poznamenaným praktikami totalitního režimu.
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Svátek Povýšení svatého kříže

Všechny články z čísla 37 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1167×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka