Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 40/2014: Nuncius Leanza korunoval Palladium

2. 10. 2014 8:19
Mimořádnou událost zažila v den slavnosti sv. Václava Stará Boleslav. Během Národní svatováclavské pouti zde apoštolský nuncius v ČR Mons. Giuseppe Leanza korunovalstaroboleslavské Palladium.
Domácí zpravodajství i strana publicistiky vzpomínají na zesnulého Daniela Reynkasyna básníka a grafika Bohuslava Reynka a francouzské básnířky Suzanne Renaud.
Do Věčného města už míří biskupové, kardinálové, teologičtí poradci, a dokonce vybrané manželské páry. V neděli 5. října zde totiž začíná mimořádná synoda o rodině. Za ni se již o týden dříve na společném setkání se seniory modlili oba papežové: František a Benedikt XVI. Více přináší zahraniční rubrika.
Otec Brown jako protijed. Známý Chestertonův hrdina inspiroval tvůrce seriálu BBC, který nyní vysílá každou sobotu Česká televize – informuje strana kultury.
Téma je tentokrát nazváno Komunální volby. Nestačí jen hartusit před kostelem či u piva. Je třeba něco konkrétního udělat, vyzývá biskup k účasti v blížících se volbách.
Příloha Doma si vzala na paškál výuku náboženství. Jak se změnila za poslední roky, jak ji udělat lákavější a jaké nároky klade dnešní doba na katechezi?
V KT vychází speciální příloha věnovaná Pastoračnímu domu ve Valašských Kloboukách. 
Noviny uzavírá celostránkový rozhovor s biskupem Františkem Radkovským pod názvem Ještě jsem si nezvykl, že jsem biskupem. Dostal jsem dva dary: víru a pokoru, říká plzeňský biskup, který v těchto dnech slaví 75. narozeniny.
 
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 27. neděle v mezidobí A

 

Všechny články z čísla 40 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 673×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka