Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 41/2014: Papež k synodě: Nechci žádné tabu!

9. 10. 2014 8:52
Zatímco v minulých staletích řešili biskupové na svých sněmech dogmatické otázky nebo skandál trojpapežství, nyní se v Římě sešli kvůli ohrožení rodiny. KT je a bude u toho.
Volby cloumají emocemi i obyvatelstvem. Vybíráme totiž zastupitele a třetinu senátu - modlitby a pozornost křesťanů jsou na místě. Domácí zpravodajství a publicistika přibližují událost číslo 1 těchto dnů.
Neméně zajímavým tématem domácí rubriky je vysvěcení nového řeckokatolického kostela v jihomoravské metropoli. K tématu KT přináší také bezprostřední reakce věřících z Ukrajiny, kteří u nás žijí.
Co s uprchlíky? Uprchlická vlna ze Sýrie už dostává sousední Libanon do kolen. Na obtížnou situaci migrantů znovu upozornil i papež František.
Věda a víra. Téma, které P. Marek Orko Vácha otevírá ve své nové knize, je v našem prostředí díky dědictví komunismu stále velmi živé.
Tematická dvoustrana patří misionářům. Jejich role se v posledních letech změnila. Dnes jsou jimi i dobrovolníci, důchodci či manželé. A kde působí ti čeští?
Příloha Perspektivy přináší exkluzivní rozhovor s první dámou polistopadového režimu v Polsku. Dvanáct let byla navíc velvyslankyní ve Vatikánu a nyní ji papež jmenoval do komise pro ochranu nezletilých: Hanna Suchocka.
Noviny uzavírá rozhovor s Jiřím Srncem. Jeho jméno je spjato s černým divadlem, které u nás založil. I když je mu 83 let, je stále plný energie a tvůrčích nápadů.
 
 

Všechny články z čísla 41 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 871×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka