Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 42/2014: Malalaj Júsufzaiová nejmladší nositelkou Nobelovy ceny za mír

16. 10. 2014 8:18
Je v pořádku, aby řeholnice nosily v nemocnicích řeholní oděv? Tuto otázku vyvolal nedávný zákaz nošení muslimských šátků v nemocnici. KT zjišťoval, jaká je současná praxe.
Samozřejmě nezůstaly stranou ani volby, které skončily o uplynulém víkendu.
Jaké je mít patnáct dětí? Více napoví první dávka rozhovoru se dvěma manžely ze Španělska, kteří mají takovou zkušenost.
Mimořádná biskupská synoda ve Vatikánu o pastoračích výzvach rodiny uzavřela minulý týden svou první polovinu.
Malalaj Júsufzaiová - stala se nejmladší nositelkou Nobelovy ceny za mír. Její snaha o přístup pákistánských žen ke vzdělání ji málem stála život. Více se dočtete na stránce zahraničního zpravodajství.
Františkovo tajemství. Lidé zachránění papežem Františkem za vojenské diktatury v Argentině vydávají po letech svědectví v knize Bergogliův seznam.
Téma: PAVEL VI. Tento týden má rozšířit řady blahoslavených Pavel VI. Papež, který se nebál církevních změn ani velkých ekumenických gest.
Příloha Doma: Dětská obezita. Je to jeden z nejvážnějších současných společenských problémů. Naše děti žijí nezdravě a do budoucna to nevěstí nic dobrého.
Noviny uzavírá rozhovor s Janem Mikuškem. V moderní opeře už zpíval part faráře Toufara, brankáře Haška, a dokonce Matky Terezy. Navíc se věnuje duchovní hudbě.
 
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH  29. neděle v mezidobí A
 

Všechny články z čísla 42 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 854×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka