Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 45/2014: KT putoval po Svaté zemi

4. 11. 2014 12:54
Česko se postí za pronásledované křesťany. Humanitární akce „Nejím, aby mohli jíst“ probíhá ve všech českých a moravských diecézích. Ušetřené prostředky poputují prostřednictvím sbírek na pomoc obětem Islámského státu.
Redaktor KT v Izraeli. Celý týden jsme sledovali putování redaktora Tomáše Kutila po Svaté zemi na Facebooku a v blogu KT. Nyní přinášíme jeho souhrnné ohlédnutí.
Mladík, který zavraždil P. Ladislava Kubíčka, přijal eucharistii. Vede zkušenost s uvězněním do hloubky a k víře? Jak církev provází ty, kdo se dostali na okraj společnosti?
Hongkong se bouří. V protestech proti čínskému vměšování se angažuje rovněž církev. Přinášíme rozhovor s jedním z iniciátorů studentských demonstrací.
Pavel Wonka – disident, nebo konfident? Redaktor a chartista Aleš Palán polemizuje s novým dokumentárním filmem Libuše Rudinské.
Bibli čtěte s tužkou v ruce! vyzývá znalec Starého zákona v tématu KT, věnovaném právě Staré smlouvě. Příběh Bible je detektivka, vyprávění o člověčině a nekonečná inspirace – i pro dnešní křesťany.
Tři muži proti totalitě je název nové knihy Václavy Jandečkové, představující příběhy protikomunistického odboje. Najdete v Perspektivách.
Proces blahořečení P. Tomáše Týna OP je v běhu. Na svého bratra, který se nabídl Bohu jako oběť za svobodu církve v socialistickém Československu, vzpomíná v rozhovoru paní Helena Wünschmann.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Svátek posvěcení lateránské baziliky
 

Všechny články z čísla 45 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 681×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka