Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 46/2014: 17. listopad 1989: Je co slavit!

13. 11. 2014 8:22
Přípravy na setkání s bratry s Taizé jsou v plném proudu. Najdou mladí poutníci ubytování v rodinách?
Biskup Josef Martin Nathan se vrací do Polska. Ostatky někdejšího olomouckého světícího biskupa byly slavnostně přeneseny z Opavy do polských Branic. Oslavám předsedal arcibiskup olomoucký Jan Graubner.
Lidé bez domova vzpomínali na své zemřelé. Tradiční zádušní bohoslužbu za zemřelé lidi bez domova, kterou v mnoha zemích světa pořádá Komunita Sant’Egidio, sloužil v Praze kardinál Dominik Duka.
V Sýrii netrpí jen křesťané. Za pronásledované menšiny hovoří Syřan a člen syrské ortodoxní církve George Yako, který v ČR čeká na vyřízení žádosti o azyl.
Projděte se s redaktorem KT Svatou zemí. Fotoreportáž z Izraele Tomáše Kutila.
Téma: LISTOPAD 1989. Je co slavit, připomínají biskupové. Atmosféru revolučních dní, nevšední osudy i podíl církve na změně režimu připomíná tematická dvoustrana i rozhovor s biskupem Václavem Malým na závěrečné straně vydání.
DOMA: Rodina a soukromí. Jak to jde dohromady? Proč nám právě ti nejbližší jdou tak často na nervy a jak si udržet v ruchu rodiny vnitřní klid?
Zvláštní příloha: Římská pouť k Anežce České. S pamětníky Anežčina svatořečení v roce 1989 se ohlížíme za událostmi, jež spolunastartovaly svržení komunistického režimu.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 33. neděle v mezidobí A
 

Všechny články z čísla 46 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 633×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka