Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 47/2014: Kardinál Parolin návštěvou v Praze

19. 11. 2014 12:06
Státní sekretář Vatikánu hostem v ČR. Na pozvání českého primase Dominika Duky prožil kardinál Pietro Parolin s českými věřícími oslavy pětadvacátého výročí svatořečení Anežky České a pádu komunistického režimu.
Základní hodnotou pro dnešní svět je solidarita, zdůrazňuje kardinál Parolin v rozhovoru, který v Praze poskytl křesťanským médiím. KT byl při tom.
Atmosféru revolučních dní oživila mše svatá, kterou 17. listopadu sloužil kardinál Duka v kostele sv. Voršily na Národní třídě. Požehnal zde nový krucifix pro prostory Evropského parlamentu.
Národní potravinová sbírka probíhá v českých a moravských městech už podruhé. Kam poputují potraviny, které darujeme potřebným?
Dává se ebola na ústup? O situaci v liberijských zdravotnických zařízeních svědčí jeden z tamních lékařů. Zkušenost přidává ředitel české organizace Likvidace lepry Luboš Hajas.
Jak dopadla anketa KT Kniha čtenářů 2014? Známe překvapivého vítěze.
TÉMA: Díky polským kněžím v Česku je církev pestřejší. Jaké to je, opustit svou zemi a jít sloužit „ateistickým“ sousedům? Prožívají Poláci víru jinak? A umíme se spolu domluvit?
Perspektivy: Nad synodou s rozpaky a nadějí se zamýšlí teolog Tomáš Machula a přemítá nad kořeny sporů, které se ve Vatikánu objevily při diskusích o křesťanské rodině.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost Ježíše Krista Krále A
 
Všechny články z čísla 47 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 788×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka