Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT 4/2015: Smích, déšť, obrana chudých a elektrizující nadšení

20. 1. 2015 15:51
Smích, déšť, obrana chudých a elektrizující nadšení – také to provázelo papežovu apoštolskou cestu na Filipíny a Srí Lanku. Pozdravit římského biskupa přišli vedle křesťanů i buddhističtí mniši, jejichž chrám poté František poctil neplánovanou návštěvou.
Radikálové z Boko Haram terorizují Nigérii. Bezútěšnou situaci na severu země, kde byl vyhlášen chalífát, popisuje biskup Stephen Mamza z diecéze Yola. Násilí se rozšířilo i do sousedního Kamerunu.
Je úcta k druhému hranicí svobody projevu? Nad touto otázkou se zamýšlejí v souvislosti s islamistickými útoky ve Francii olomoucký arcibiskup Jan Graubner či kardinál Miloslav Vlk.
Jakou podobu má mezináboženské soužití ve Francii a proč také zde propuká teroristické násilí, na to odpovídá velvyslanec ČR v Paříži Pavel Fischer.
TÉMA: Sourozenci ve službách církve. V některých rodinách se hned několik dětí stane kněžími či řeholnicemi. Přesto je každé povolání individuální.
Perspektivy: Historických i dnešních podob islámu včetně jeho radikální tváře si všímají osobnosti v anketě. Je islám slučitelný s demokratickým systémem? Publicista Roman Joch přináší exkurz po dějinách potýkání mezi islámem a křesťanským Západem.
DOMA: Dnešní doba si žádá násilné pohádky, tvrdí psycholog Jindřich Urban. Zda tomu tak skutečně je a proč je lépe dítěti pohádku číst, než mu předložit zfilmovanou verzi, o tom pojednává aktuální téma.
Violoncellistka Marcela Pěrušková se vzdala nadějné kariéry a pečuje o postiženou dceru. Vztah k hudbě ji však neopustil. V koncertování pokračuje se svou rodinou. Nejen o tom vypráví v rozhovoru.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 3. neděle v mezidobí B

Všechny články z čísla 4 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1258×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka