Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 2/2015: Setkání Taizé ve znamení radosti

6. 1. 2015 15:29
Skončilo setkání mladých křesťanů s bratry z komunity Taizé. Z centra setkání v pražských Letňanech i hostitelských farností přinášíme řadu reportáží.
Jak vy, naši čtenáři, hodnotíte novou podobu KT? Slova chvály dávají potěšení, vaše kritika zase inspiruje ke konečným úpravám, aby se vám noviny četly co nejlépe.
Křesťanství v rozhlase jindy a jinak. Náboženské vysílání Českého rozhlasu doznalo změn. Končí Glosy Dominika Duky i další pořady.
Mafie versus katolická církev, i to je tvář dnešního Mexika. Mexičtí biskupové se po únosu skupiny studentů postavili proti násilí, odveta na sebe nenechává čekat.
TÉMA: Češi jsou stále depresivnější, varují statistiky. Souvisí to se stresem i se špatnými návyky. Duševní nemoci a závislosti postihují také věřící. Podle psychiatra a jáhna Maxe Kašparů jde o pastoračně opomíjenou skupinu.
Perspektivy: Jaké úkoly stojí před světem v roce 2015? A jak může Vatikán ovlivnit mezinárodní politiku? Svůj pohled nabízí Martin T. Zikmund.
DOMA: Večerníček slaví padesátiny. O populární večerní pohádce včera a dnes vypráví pamětnice – dramaturgyně a scenáristka Marie Kšajtová.
Svoji svobodu si zasloužíme,“ tvrdí v rozhovoru o svém novém albu Marek Eben.

PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Svátek Křtu Páně (A, B, C)

 

Všechny články z čísla 2 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1506×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka