Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 6/2015: Evropa musí zastavit nenávist

3. 2. 2015 10:38
Málokteré téma rozděluje společnost tak ostře jako majetkové narovnání státu s církvemi. Možnost žádat o navrácení komunisty zkonfiskovaného majetku skončila 31. prosince 2013. Jak pokročilo jeho vydávání? Napoví tematická dvoustrana nazvaná Rok majetkového narovnání.
Evropa musí zastavit nenávist. „My přeživší nemůžeme zapomenout na to, co se stalo. Pokud zapomeneme my, svět přijde o své svědomí,“ prohlásil někdejší vězeň nacismu Roman Kent letos 27. Ledna v osvětimském památníku holokaustu. Připomínáme Mezinárodní den památky obětí holokaustu a sedmdesát let od osvobození koncentračního tábora v Osvětimi.
Fotkami chtějí zvát do kostelů. O projektu Člověk a víra, v němž fotografuje už čtyřicítka lidí, hovoří jeho zakladatel Roman Albrecht. Co se chystá nového?
Tomáš Halík o své farnosti. Čtvrt století od obnovení činnosti slaví akademická farnost Nejsvětějšího Salvátora v Praze. Hovořili jsme s jejím duchovním správcem Mons. Tomášem Halíkem.
Perspektivy: Pedagogika Dona Boska. Giovanni Melchior Bosco (1815 – 1888), italský kněz a pedagog – tak by mohlo začínat heslo o Donu Boskovi v pedagogickém slovníku. Známá je však spíše sympatická tvář kněze v sutaně a jeho dobrodružný příběh života, na který navázali salesiáni a jejich dílo pomoci mladým lidem. Od narození světce připomínáme dvě stovky let.
Perspektivy: Obrana rodiny na Slovensku. V sobotu 7. února proběhne u našich sousedů referendum o ochraně rodiny. Považují manželství výlučně za svazek mezi mužem a ženou, odmítnou homosexuální adopce a budou pro dobrovolnost sexuální výuky ve školách?
Doma: Bez spolča to nejde? Je jim nárt. Scházejí se, společně se modlí, hledají Boha i sami sebe, podnikají výlety nebo prázdninové pobyty. Řeší první lásky. Říkají si „spolčáci“.
Záhadná zásilka našla adresáta. Tajemný balíček, bílé židle, trička, káva zdarma i virtuální výstup na Mount Everest. O obnově českobudějovického kostela svaté Rodiny hovoří spirituál zdejšího biskupského gymnázia P. Josef Prokeš.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 5. neděle v mezidobí B

Všechny články z čísla 6 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1522×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka