Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Přežil vraždění v Uherském Brodě

26. 2. 2015 10:31

Přežil vraždění v Uherském Brodě, Petr Gabriel – organizátor cyklopoutí a sekretář křesťanské sportovní organizace Orel. V roce 2012 se setkal i s papežem Benediktem XVI. V příštím čísle KT s ním přineseme rozhovor. Zde malá chutnávka:

Jak se během té dlouhé doby vyvíjely vaše pocity?
S tím, jak se celá situace natahovala, stoupal stres. Říkal jsem si, že policie musí do dvaceti minut, nejpozději do hodiny zasáhnout, ale ono to trvalo dvě hodiny. Manželka je neustále prosila, ať už zasáhnou. Byli ozbrojení, do restaurace vedly dva vchody. Já rozumím, že se chtěli navzájem krýt, ale já jsem tam čekal a ten čas se nekonečně vlekl.

Jak v takové chvíli vypadá modlitba – může vůbec být souvislá, nebo je to spíš zoufalé, útržkovité volání?
Souvislá nebyla už proto, že jsem ji prokládal komunikací s manželkou – posílal jsem sms a v mezičase jsem se modlil. V Uherském Brodě máme patronku Pannu Marii – kopii čenstochovské Madony, a tu jsem prosil o pomoc. A také jsem se obracel ke svým dvěma patronům, ke sv. Petrovi a archandělu Gabrielovi.

Více v příštím vydání na www.katyd.cz

Zobrazeno 2449×

Komentáře

mistr

Znám se s ním také osobně.

Jenda

Hustý, díky....

Adler

Být hospodským tak si pořídím pistoli, kuši nebo foukačku. Největší spoleh je však na anděla strážného.

Petr Steinbauer (PetrST)

Mě se jen líbí, jak naše veřejnosti čím dál víc hltá události z UB a takřka přes noc se stala odborníky na terorismus a záchranu rukojmí.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka