Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Říjnový IN! pod drobnohledem

5. 10. 2008 16:42
Rubrika: In! a Tarsicius

Zaujalo mě...

 

OSOBNÍ STRÁŽCE

Každý z nás má svého anděla strážného. Víme o něm? Je součástí našeho života? Nebo je to něco, k čemu se upneme v nouzi?

Tři kamarádky se vracely pozdě večer ze cvičení. Jedna z nich bydlela dále než ostatní dvě a v cestě pokračovala sama. Najednou za sebou slyšela kroky a viděla stín. Zrychlila. Zrychlil i stín. Vtom si vzpomněla na maminčinu radu, aby nezapomínala na svého anděla strážného. Za chvilku za sebou uslyšela hlasy holek ze cvičení, které si všimly, že za jejich kamarádkou někdo jde a proto se rozhodly ji doprovodit.

Často před sebou vidíme obrázek anděla strážného, který chrání malé děti nad propastí. Možná nám přijde, že je to dětinské. "Vždyť JÁ jsem už dospělý - nějakou ochranu andělů přece nepotřebuju." Ale pravdu :) - nikdy jsi nebyl v úzkých a nepotřeboval pomoc? No vidíš... ;)

 

 

MUŽ, KTERÝ NÁS BAVÍ

Znáš Pata a Mata? Jáju a Páju? Dědu Lebedu? Za tím vším stojí David Filcík. To on je všechny sestavil :). V rozhovoru mluví o tom, jaký bude jeho nový Večerníček. 12 dílů, každý zaměřen na jeden měsíc v roce a typickou pranostiku. Dobrý animátor musí taky umět řemeslo a musí být trpělivý, protože piplačka s pinzetou je někdy dost náročná. Výrazu tváře dosáhne tím, že jsou zorničky loutek snímatelné a animátor s nimi může manipulovat :). Když se ale natáčí film, animátor vidí výsledný obraz až tak za týden (vyvolání v laboratoři), takže je to docela nervák :).

A na závěr jeden vtip:

"Pepíčku, jaký je tvůj oblíbený sportovec?"

"Horolezec Boryš."

"Takový není!"

"Ale je! Zpívá se o něm dokonce ve státní hymně... Boryš umí po skalinách!"

Zobrazeno 1230×

Komentáře

Centurion

To mi připomnělo jednu takovou historku: Jedna stará paní šla úplně sama večerní tmou domů a zřejmě musela jít nějakým tmavým průjezdem nebo pod mostem, už nevím přesně. A naproti ní šlo několik chuligánsky vyhlížejících týpků. Měla strach a začala se modlit. Paní byla věřící. Když ji však minuli, tak ji překvapilo, že po ní neskočili a nevzali kabelku, jak s největší pravděpodobností čekala. Když se pak k bandě připojil chlápek, co na ně čekal opodál, tak se zeptal, proč tu babku neokradli? Byla to přece slušná bezbranná kořist, ne? A ti chlápci mu řekli: No a co ty DVĚ osoby, co šli s ní?? Ovšem je to jenom jen pověst.

Kristýna Boháčová

Dobrý! Je to zajímavý...

EEvik

aspon, že už toto číslo mám doma :-*

Kristýna Boháčová

A co se zaujalo Tebe? :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka