Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jan Pavel II. - hlavní bod programu

25. 4. 2011 0:10

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.


Klášter premonstrátů v Nové Říši na Moravě nabízí možnost rekreace pro děti i odpočinek a načerpání duchovních sil pro dospělé. Od jeho založení uplynulo už 800 let. V pořadu královéhradeckého studia se dozvíte více o historii i současnosti tohoto místa – poslouchejte v úterý 26. dubna ve 22.00.

Magdazín vysíláme ve středu 27. dubna v 9.30. Občanské sdružení Archa pomáhající zdravotně postiženým představí Zdeněk Winkler se svými přáteli. Zmíní se také o indiánech s křesťanskou duší či o křesťanech s duší indiánskou.

Ve čtvrtek 28. dubna ve 22.00 představíme teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Hosty pořadu budou děkani jednotlivých fakult, kteří mimo jiné zdůrazní důležitost teologie jako vědního oboru.

„Věřím ve vzkříšení těla“ – o významu této věty z modlitby Vyznání víry pojednáme v Katechismu katolické církve v pátek 29. dubna od 9.30.

S hostem pořadu Všimli jsme si, P. Antonínem Pražanem, rozjímáme nad známým textem z Lukášova evangelia o setkání učedníků se zmrtvýchvstalým Kristem cestou do Emauz. Rozhovor s podtitulem „Což nám srdce nehořelo?“ uslyšíte v pátek 29. dubna v 16.00.

Rozhovor s varhaníkem Alešem Bártou přinese Oktáva v pátek 29. dubna v 16.55. Nahlédneme v něm do programu festivalu Pražské jaro 2011.

Román Chatrč z pera kanadského misionáře Paula Younga přiblíží Knihovnička Proglasu v neděli 1. května ve 13.20. Kniha je příběhem o tom, jak člověk tváří v tvář bolesti a zlu může nalézt sám sebe.

Umělecké působení mezzosopranistky Táni Janošové není jen řadou domácích a zahraničních koncertů, ale především službou Bohu. Tato pěvkyně bude hostem pořadu Křesťan a svět v neděli 1. května v 17.00.

V týdnu od 25. 4. do 1. 5. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V pondělí 25. 4. v 8.30 z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v úterý 26. 4. v 18.00 ze studia Radia Proglas se studenty brněnských vysokých škol, ve čtvrtek 28. 4. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 29. 4. z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 1. 5. v 10.00 přenášíme mši svatou z blahořečení Jana Pavla II. z baziliky sv. Petra ve Vatikánu, které bude předsedat Svatý otec Benedikt XVI.


» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

TV Noe se zaměří především na blahořečení Jana Pavla II. V sobotu podvečer a během celé neděle je připravena série živých vstupů z ostravského studia televize Noe, kam se několik vzácných hostů přijde podělit nejen o svoje bohaté vzpomínky na nového blahoslaveného, ale i vyznat z toho, jak jejich životní příběh poznamenalo osobní setkání se Svatým otcem Janem Pavlem II. Zároveň se spolu s nimi zamyslíme nad tím, jak může tento světec oslovit každého z nás. 

Diváci se dále mohou těšit na několik hodin opravdových lahůdek v podobě procítěných dokumentů, přibližujících různé aspekty Jana Pavla II. jako člověka a posléze jako papeže. Zavzpomínáme na jeho nesčetné apoštolské cesty po celém světě, na jeho vroucí vztah k mládeži, k chudým, utiskovaným a všem, pro které byl otcem a pastýřem. Nebudou chybět pořady pro děti, ani obrazové vzpomínky na okamžiky, kdy srdce papeže Wojtyly bilo poněkud víc pro naši zemi.

Z pořadů vybíráme např.:
Sobota 30.4.
18:00 Rok dvou papežů - Dokument zachycující vývoj události v Římě v roce 2005
20:00 Přípravná večerní vigilie: Blahořečení Jana Pavla II., přímý přenos z římského Cirku Maximu 
01:05 Jsem šťastný. I vy buďte šťastní! - Promluvy Jana Pavla II. při celosvětových setkáních mládeže
Neděle 1.5.
07:45 Odvaha otce Karola - Život Karola Wojtyly zachycen v kresleném filmu nejen pro mladé 
10:00 Mše svatá s beatifikací papeže Jana Pavla II., přímý přenos bohoslužby ze Svatopetrského náměstí 
20:00 Jan Pavel II., okamžiky pontifikátu - Momenty jednoho z nejdelších pontifikátů v historii papežství 
23:20 Historie Světových dnů mládeže - Průřez světovými setkáními mládeže se Svatým otcem.









Zobrazeno 1090×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka