Co se vysílá, co se píše, co se děje...

První srpnový týden s Proglasem a Noe

1. 8. 2011 16:19
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: tv noe , Proglas

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 1. 8. do 7. 8. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Vzdělávací cyklus České dědictví pokračuje v pondělí 1. srpna v 16.00. Místostarostka města Telč, Hana Müllerová Vás pozve na prohlídku města a zámku, které jsou na seznamuUNESCA od roku 1992.

Kafemlýnek v úterý 2. srpna nabídne reprízu rozhovoru s doktorkou Janou Krejčí z Biofyzikálního ústavu Akademie věd. Mluvili jsme s ní o mateřství, o molekulární biologii a také o tom, jak lze obě zdánlivě neslučitelné oblasti spojit. Kafemlýnku patří vysílací čas od 9.30.

V úterý 2. srpna ve 22.00 naladíte regionální pořad, přibližující příběh židovské podnikatelské rodiny Aschkenesových, která s výjimkou jediné dcery nepřežila tragédii Šoa. Osud rodiny připomíná takzvaný kámen Stolperstein v Olomouci.

Hynčický památník Johanna Gregora Mendela, zakladatele genetiky a opata augustiniánského kláštera v Brně, navštívíme v rámci pořadu ostravského studia Hedvika. Naladíte ho ve čtvrtek 4. srpna ve 22.00.

V pátek 5. srpna přineseme v rámci pořadu Všimli jsme si rozhovor s kapucínema dlouholetým kazatelem Papežského domu, P. Ranierem Cantalamessou. Řeč bude o tom, jak si v dnešní době uchovat čisté srdce a jakým způsobem žít a předávat radostnou zvěst evangelia v rodině – mezi partnery, rodiči a dětmi. Poslouchejte od 16.00.

V relaci Křesťan a svět v neděli 7. srpna přivítáme Jana Gomolu, bývalého vojáka Wehrmachtu. Jeho vyprávění o objevení hromadného hrobu v polské Katyni zachytíte v 17.00

V týdnu od 1. 8. do 7. 8. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 2. 8. v 18.00 prostřednictvím slovenského radia Lumen z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku, ve čtvrtek 4. 8. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 5. 8. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v sobotu 6. 8. na svátek Proměnění Páně v 7.00 z kostela sv.Augustina v Brně a v neděli 7. 8. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Ve středu 3. 8. proběhne na TV Noe od 10:30 přímý přenos promluvy Sv. otce Benedikta XVI. z Náměstí sv. Petra.

Další část cyklu Bet Lechem, o hledání vnitřního domova, bude věnována Bogdanu Sikorovi. Narodil se 19.6.1954 v nemocnici Karviné, když tehdy bydleli rodiče v Orlové. Po ukončení gymnázia studoval Lékařskou fakultu v Olomouci a nastoupil do práce na interním odd. v Orlové a na dalších působištích. Začátkem roku 1994 odešel do Brna do kláštera minoritů. Noviciát absolvoval v Polsku a po prvních slibech začal studovat Katolickou teologickou fakultu v Praze. Během studia v Římě byl v roce 2001 vysvěcen na kněze. V roce 2008 byl zvolen na Provinční kapitule provinciálem. Sledujte ve středu 3. 8. od 20:00.

Hostem talkshow režiséra Jiřího Stracha je nositelka titulu Žena Evropy. Křižovatky Rut Kolínské sledujte ve čtvrtek 4. 8. v 16:15.

V neděli 7. 8. se můžete prostřednictvím záznamu TV Noe "účastnit" primiční mše svaté P. Jiřího Zámečníka v Uherském Brodě. Začínáme v 10:30.


Zobrazeno 1180×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka