Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Který svatý vás, kromě svatého Mikuláše, v životě nejvíce obdaroval?

4. 12. 2011 6:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 5. do 11. prosince 2011.


» Proglas

"Který svatý nebo svatá vás, kromě svatého Mikuláše, v životě nejvíce obdaroval?" Noční linku s Klárou Beránkovou vysíláme v pondělí 5. prosince ve 22.30.

 

V Barvínku budeme tentokrát na stopě vraždy. Projdeme si výstavu Stopa, která je otevřená v brněnském Mendelově muzeu. Budeme se bavit se spoluautorkou výstavy Michaelou Jarkovskou a policistou nadpraporčíkem Milanem Gruškou. Dětský magazín vysíláme v úterý 6. prosince v 16.00.

 

V úterý 6. prosince zachytíte od 22.00 pořad olomouckého studia Radim nazvaný Osobnosti arcidiecéze Olomouc, s podtitulem Malý Mozart v Olomouci. Na jaře roku 1767 vypukla ve Vídni epidemie černých neštovic. Leopold Mozart s jedenáctiletým Amadeem a dcerou Nannerl se proto v říjnu vydal do Brna. O dva dny později přijíždí také do Olomouce. U mladého Mozarta se ale začaly projevovat příznaky neštovic. Kapitulní děkan Leopold Antonín Podstatský tudíž nabídl Mozartovým dva pokoje v kapitulním děkanství a svého lékaře. V prosinci už bylo jasné, že se malý Wolfgang uzdraví. Jakmile mu bylo lépe, začal zase komponovat. V Olomouci složil svoji 6. symfonii F dur.

 

Společnost pro ranou péči – společnost, která ví, že Domov je doma. Pod tímto mottem probíhala nedávná kampaň Týden rané péče. O aktivitách Společnosti pro ranou péči hovoříme v pořadu Pod slunečníkem ve čtvrtek 8. prosince od 9.30.

 

Pořad pražského studia Kristián pojmenovaný Představení jezuitského exercičního domu v Kolíně uslyšíte na vlnách Proglasu ve čtvrtek 8. prosince od 22.00. V polovině adventu jste tedy zváni do Jezuitského exercičního domu v Kolíně. Přiblížíme vám jeho historii i současnost, kněží, kteří zde působí, a pozveme vás k účasti na některou z akcí, které pořádají. Také povzbudíme ty, kdo chtějí advent prožít duchovně doma, i ty, kdo se z nějakých důvodů obávají duchovních cvičení a exercicií. Hlavním hostem pořadu bude P. Josef Čupr SJ.

 

Pořad Všimli jsme si naladíte v pátek 9. prosince v 16.00. S Helenou Soukupovou hovoří Jana Beránková o její nově vydané monografii Anežský klášter.

 

Folkové naděje je občasník, který představuje mladé a nepříliš známé písničkáře a kapely z folku a příbuzných žánrů. Jeho nejbližší vydání přinese profily skupin Cirkus Cermaque, Szmyruum a chechuum nebo písničkáře Honzu Roušara. Vysíláme v sobotu 10. prosince v 19.15, opakujeme v úterý 13. prosince v 16.55.

 

O novinkách z Karmelitánského nakladatelství jsme hovořili již vícekrát. Stejně tak to bude i v Knihovničce Proglasu v neděli 11. prosince ve 13.20.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

V úterý 6. 12. v 18.00 ze studia Proglasu, ve čtvrtek 8. 12. v 18.00 ze studia Proglasu s poděkováním za šestnáct let vysílání této křesťanské rozhlasové stanice, v pátek 9. 12. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 11. 12. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně.

 

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

S TV Noe putujeme v úterý 6.12. ve 20:00 po evropských klášterech. Tentokrát se podíváme do premonstrátského kláštera v Hierden, v Nizozemí.


Jaký odkaz nám zanechala Bernadette Soubirousová? Láska vítězí, láska těší. Radují se ti, kteří milují Svaté srdce. Poselství svatých sledujte v pátek 9.12. v 19:45.


Patnáctým dílem vzdělávacího pořadu Náš dům v kosmu - ekologie a bioetika nás bude opět provázet autor Marek Orko Vácha. Zabývat se bude Darwinovou teorií. Dívejte se v neděli 11.12. ve 20:00.

 

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 961×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka