Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Nejen o českých vánočních tradicích

25. 12. 2011 1:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 26. 12. 2011 do 1. 1. 2012.


» Proglas

 

 

Paní Bohdana Tomanová zažila autonehodu. Jak tato událost poznamenala a vlastně úplně změnila celý její život, bude vyprávět v cyklu Život víry. Pořad z produkce TWR je na programu v pondělí 26. prosince v 18.00.

 

Je možné si světlo z Betléma podržet a nést ji i ve dnech všedních? Odpověď hledá Lída Hojková v Tiché poště. Relaci TWR vysíláme v úterý 27. prosince v 9.15.

 

V cyklu Vítejte, senioři! uslyšíme vyprávění Bohumila Svobody, známého autora knih rozhovorů s osobnostmi katolické církve.Vzpomene na svá studia filozofie, na působení v Laterně Magice a řeč bude také o občanském sdružení Karel IV. Rozhovor zachytíte v rámci Dopoledne s Magdou Hauserovou ve středu 28. prosince v 9.30.

 

Slova naděje – pořad TWR se ve čtvrtek 29. prosince zabývají tématem požehnané chudoby. Poslouchejte v 9.15.

 

V magazínu Pod slunečníkem vás zveme k setkání s malířkou, kreslířkou a karikaturistkou Marií Plotěnou. V její tvorbě najdete smích, křehkost, ticho, úžas i nadhled a nadsázku. Významnou oblast její tvorby tvoří drásané pastely. Do světa výtvarných doteků zavítejte v opakování pořadu ve čtvrtek 29. prosince od 9.30.

 

Ve čtvrtek 29. prosince uslyšíte v rámci Jak se vám líbí rozhovor s kompletní sestavou Spirituál kvintetu. Členové skupiny prozradí, co plánují v novém roce a představí album Vše o Vánocích. Poslouchejte v 19.15.

 

Pořad z produkce brněnského studia naladíte ve čtvrtek 29. prosince ve 22.00. Navštívíme Jindřichohradecké muzeum, které se může chlubit největším mechanickým betlémem na světě, zapsaným v Guinessově knize rekordů.

 

Miroslav Kubíček přemýšlí v Rýmování o životě o konci roku, především ale o tom, jak je důležité to, co máme uloženo ve svém srdci. Relaci zařazujeme v pátek 30. prosince v 9.15.

 

Relace Všimli jsme si se věnuje letošnímu ročníku Tříkrálové sbírky Charity Česká republika. Více uslyšíte v pátek 30. prosince v 16.00.

 

O silvestrovském večeru si přejeme zdraví, štěstí, dlouhá léta – vlivem stresu a spěchu se málokteré přání stane skutečností. Proti tomu stojí Ježíšovo pozvání: „Pojďte ke mně všichni, kdo jste obtíženi a já vám ulehčím.“ O odpočinutí v Bohu a pokoji bude řeč v pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu, který vysíláme v sobotu 31. prosince v 8.00.

 

V silvestrovském vydání pořadu Slyšte, lidé! rekapitulujeme, co zajímavého přinesl uplynulý rok na české hudební scéně. Náš redaktor Milan Tesař pro vás vybral ukázky z 11 českých alb, která jej v roce 2011 nejvíce oslovila. Těšit se můžete na skupinu Cirkus Cermaque, kapelu Silent Stream Of Godless Elegy, jazzové Vertigo nebo na křesťanskou skupinu Nové měchy. Naladíte v sobotu 31. prosince v mimořádném čase 16.55.

 

Knihovnička Proglasu v neděli 1. ledna představí publikaci Donalda de Marca a Benjamina Wikera Architekti kultury smrti. Poslouchejte ve 13.20.

 

Hostem relace Křesťan a svět v neděli 1. ledna je výkonný ředitel Křesťanské mezinárodní solidarity František Kopečný z Přerova. Poslouchejte v 17.00.

 

Na Nový rok v neděli 1. ledna uslyšíte v rámci Koncertu duchovní hudby Mši k poctě Panně Marii od franko-vlámského renesančního skladatele Josquina Despréze a Oratorium k oslavě Kristova narození Heinricha Schütze. Naladíte ve 20.30.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v pondělí 26. prosince v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami, v pátek 30. prosince v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v sobotu 31. prosince v 16.00 mši svatou s poděkováním za uplynulý rok z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 25. prosince v 9.00 mši svatou z kostela sv. Tomáše v Brně.


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

 

Pavel VI. působil v Katolické církvi jako kněz, biskup, kardinál a papež v jednom z nejtěžších historických období. Podívejte se na druhý díl jeho padesátileté historie. Sledujte Pavel VI. - papež v bouřlivých časech (2. díl) v pondělí 26.12. ve 20:00.

V úterý 27.12. ve 20:00 můžete sledovat jeden z nejznámějších historických románů Henryka Sienkiewicze Quo Vadis?.

Každý region se vyznačuje svými zvyklostmi, které navíc byli mnohem bohatší v minulosti než jak je známe dnes. Kulatý stůl na téma: Vánoční tradice sledujte ve čtvrtek 29.12. v 10:00.

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1233×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka