Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Co pro vás chystá Radio Proglas a TV Noe tento týden?

8. 1. 2012 22:41

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 9. 1. 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

V pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání vypráví o své cestě k Bohu Kateřina Holzerová z Vyškova. Poslouchejte v pondělí 9. ledna v 9.15.

Jak připravit své srdce, aby letos mohlo nést úrodu? Ke společnému přemýšlení vás zve Lída Hojková v relaci TWR Tichá pošta – vysíláme v úterý 10. ledna v 9.15.

Máte rádi hudbu a rádi byste ji přiblížili dětem? V Kafemlýnku si budeme povídat o zkušenostech Zdeňka Krále. Skladatel a klavírista vydal mimo jiné už několik CD pro děti. O tom, jak vést děti k hudbě, si budeme povídat v živém vysílání 10. ledna od 9.30.

V Barvínku navštívíme daleké Japonsko. Co je zajímavého v Zemi vycházejícího slunce? Naladíte v úterý 10. ledna v 16.00.

V novém cyklu Folklorního okénka si představíme životní osudy nejznámějších sběratelů lidových písní. Karel Jaromír Erben je znám především jako sběratel lidové poezie. Výsledkem jeho sběratelské činnosti byly tři svazky Písní národních v Čechách. Více se dozvíte ve středu 11. ledna v 16.55.

Magazín Pod slunečníkem vysíláme ve čtvrtek 12. ledna od 9.30. Tentokrát připomeneme židovské rytmy souboru Rut. Více prozradí vedoucí souboru Eva Štefková.

Pořad z produkce pražského studia naladíte ve čtvrtek 12. ledna ve 22.00. Uslyšíte rozhovor s novým prezidentem organizace Likvidace Lepry P. Vojtěchem Eliášem.

 Relace Všimli jsme si se věnuje památce tajně vysvěceného biskupa a jednoho ze zakladatelů Radia Proglas P. Stanislava Krátkého. Více uslyšíte v pátek 13. ledna v 16.00.

Život se dá prožívat různě – je možné něco nést, někoho doprovázet nebo investovat. Jak se žije život vevnitř, v Kristu? To je otázka pro Petra Šanderu, biskupa Církve československé husitské, který přijal pozvání do pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu. Vysíláme v sobotu 14. ledna od 8.00.

Hostem relace Křesťan a svět je Jana Jamborová, generální sekretářka nadnárodní asociace New Women for Europe. Rozhovor s podtitulem Feminismus s jinou tváří uslyšíte v neděli 15. ledna v 17.00.

 Koncert vážné hudby v neděli 15. ledna bude patřit pěveckým sborům – Kühnův dětský pěvecký sbor přednese Moravské lidové písně Otmara Máchy a Slezské zpěvanky Václava Trojana. Uslyšíte také Moravské ritornely Antonína Tučapského a Pět písní o lásce Zdeňka Lukáše v podání sboru VUT v Brně Vox Iuvenalis. Koncert začíná od 20.30.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Tento týden můžete na TV Noe shlédnout například dokument Matka Markéta, který pojednává o mamince Dona Bosca. Pořad je vysílán v neděli, 15. ledna, ve 21:00.

Kulatý stůl bude tento týden na téma Astronomie dnes. Shlédnout ho můžete v pátek, 13. ledna, ve 20:00.

A na TV Noe můžete tento týden vidět i přímý přenos generální audience papeže Benedikta XVI - ve středu, 11. ledna, v 10:30.



Zobrazeno 1079×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka