Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Kapelník Trabandu na straně indiánů

23. 2. 2012 0:00

Čím ve skutečnosti ohrožuje ten, kdo věří? Jak to udělat, aby lidé rozuměli evangeliu? Češi „dobyli“ Věčné město. To vše si můžete přečíst v aktuálním vydání KT a vy si můžete přečíst online s celou speciální přílohou o majetkovém narovnání státu s církvemi.

Kterak Češi „dobyli“ Věčné město

Jen pár minut poté, co z leteckého speciálu z Říma vystoupil redaktor KT Martin T. Zikmund, začala v jeho počítači vznikat písemná podoba reportáží, anket a rozhovorů ze slavnostního uvedení do kardinálské funkce Dominika Duky ve Věčném městě. Tématu se věnuje nejen zpravodajství, ale celá tematická dvoustrana. V tomto čísle KT přibližuje čtenářům nejen slavnost, od které se může pražský arcibiskup oficiálně nazývat kardinálem, ale mapuje i cestu českých poutníků do Říma a vydává se tamtéž na pouť za inspirátorem a přímluvcem Dominika Duky: sv. Vojtěchem. Dvou nových kardinálů jsme se pak ptali na to Jak to udělat, aby lidé rozuměli evangeliu?

Zahraniční zpravodajství se věnuje také řecké krizi – nejen ve společnosti, ale i v tamní církvi, která musí prodávat nemovitosti, aby zajistila svůj chod a mohla pomáhat.

Začíná půst. Aneb: Realita křížové cesty
Všechno má svůj čas – masopustní veselí pomalu, ale jistě odeznívá – a nastává usebranější období. Titulní strana a celý přebal KT hovoří jednoznačně: stojíme na prahu postu. Po jeruzalémských ulicích i tradici křížové cesty nás hned v úvodu provází P. Prokop Siostrzonek. Teologický poradce KT P. Romuald Štěpán Rob OP pak připravil pro čtenáře průvodce křížovou cestou, kterého si může každý sestavit z jednoho listu tohoto vydání novin a najít v něm společníka na cestě k jádru velikonočních událostí.

 

 

Čím ve skutečnosti ohrožuje ten, kdo věří?
Perspektivy se věnují zásadní otázce: Proč jsou mnozí naši současníci popuzení tím, že druzí věří? Čím je ohrožují křesťané odporující politické korektnosti většiny?

 

 

Já budu vždycky na straně indiánů
Rozhovor s kapelníkem hudební skupiny Traband.

 

 

Uvnitř listu čtenáři dále naleznou čtyřstranu o Majetkovém narovnání státu s církvemi, Perspektivy a TV a rozhlasový program.

Zobrazeno 1167×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka