Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Solanus Casey, král Baudouin či profesor Lejeuneov

11. 6. 2012 10:22

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 10. 6. 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

O našich oblíbených poutních místech si v Noční lince můžete povídat s redaktorkou Klárou Beránkovou. Naladíte v pondělí 11. června ve 22.30.

V úterý 12. června ve 22.00 vysíláme pořad litoměřického studia Štěpán o česko-německém festivalu Mitte Europa.

Pořad pražského studia vysíláme ve čtvrtek 14. června. Rozhovor se zakladatelkou občanského sdružení "Přátelé New Renato Community", které vzniklo na podporu činnosti afrických křesťanů, zachytíte ve 22.00.

V pátek 15. června vás v pořadu Jak se vám líbí pozveme na festival Okolo Třeboně, který se uskuteční na přelomu června a července. Vystoupí zde například Sto zvířat, Jaroslav Uhlíř, Václav Neckář, Jananas a další. Více se dozvíte v 19.15.

V pořadu z cyklu Poselství osobností křesťanské Evropy v pátek 15. června se více dozvíte o králi Baudouinovi, a profesoru Lejeuneovi, ochráncích nenarozeného života. Naladíte v 9.30.

Relaci Všimli jsme si vysíláme v pátek 15. června v 16.00. Pořad českobudějovického studia Jan připomene čtyřicet let od úmrtí biskupa Josefa Hloucha a také rok nesoucí biskupovo jméno, jenž vyhlásilo Českobudějovické biskupství, a akce s ním spojené.

Jaká je cesta k dospělé víře? Jak se s přibývajícím věkem mění vnímání některých aspektů víry a co představuje duchovní růst? To jsou otázky pro hosta pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu. V sobotu 16. června od 8.00 jím bude kazatel Církve bratrské Dalimil Staněk.

V týdeníku Slyšte, lidé! přineseme ohlédnutí za letošním ročníkem festivalu JazzFestBrno. V pořadu uslyšíte například amerického muzikanta Briana Bladea, ruského trumpetistu Alexe Sipiagina nebo kontrabasistu Avishaie Cohena. Naladíte v sobotu 16. června v 19.15 nebo v úterý 19. června v 16.55.

Knihovnička Proglasu v neděli 17. června přiblíží knížku pro dívky Umíš v tom chodit? Ve 13.20 přineseme krátký rozhovor s autorkou publikace Kateřinou Šťastnou.

Akademickou malířku Jiřinu Adamcovou, která se v současné době představuje výstavou Terezínská řeka času (kresby, grafiky, malby) v prostorách Malé pevnosti v Terezíně, představíme v pořadu Křesťan a svět v neděli 17. června v 17.00.

Svěcení jara, Žalmovou symfonii a Symfonii C dur Igora Stravinského nabídne Koncert vážné hudby v neděli 17. června od 20.30.

V aktuálním týdnu se vysílají v přímém přenosu následující bohoslužby:
v úterý 12. června v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu za nemocné posluchače, ve čtvrtek 14. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 15. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 17. června v 9.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Solanus Casey se může stát prvním americkým svatým. Byl to kapucínský mnich, který měl dar uzdravovat nemocné a prorokovat budoucnost. Byl vzorem ve své době a zůstává jím stále, a to je důvod, proč se stal kandidátem svatosti. Pořad o jeho životě "Prorok Léčitel: Solanus Casey" můžete vidět na TV Noe v úterý, 12. června, od 20:00.

Noční univerzita bude tentokrát na téma: Vztah pravdy a svobody. Přednášet bude MUDr. Roman Joch. Na TV Noe se bude vysílat ve středu, 13. června, ve 21:35.

Duchovní pořad "Eucharistie: Tělo a krev Syna člověka" na TV Noe uvidíte ve čtvrtek, v 16:30. Otec Mariusz se skupinou Omega objevuje, co znamenají Ježíšova slova, "když nebudete jíst tělo Syna člověka a pít Jeho krev, nebudete mít v sobě život." (Jan 6:52-58). Annie, Michelle, Chris, Alina, Marcel se za pomoci svaté Hilary, Jana Zlatoústého, Ambrože, Kateřiny, Brigitty, Terezy a bratrů františkánů otce Groeschela, Apostoli a dalších pokouší pochopit a najít význam Ježíšových slov.

 

 

Zobrazeno 1267×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka