Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Žijeme fotbalem!?

14. 6. 2012 14:39

I necírkevní veřejnosti na kostelu záleží. Průvod s monstrancí nezastavil ani déšť. EURO: ze skromných začátků k prestižnímu turnaji. Film, který nakazí radostí ze života. To vše v aktuálním čísle KT a co si vy můžete přečíst online.

EURO: ze skromných začátků k prestižnímu turnaji
Tematická dvoustrana se v době konání fotbalového Eura nemůže věnovat ničemu jinému než právě kopané. Sport a víra nemusí být a ani nejsou dva oddělené světy. Je to vidět i na probíhajícím turnaji?

Průvod s monstrancí nezastavil ani déšť
Zpravodajství zaznamenalo mj. tradiční i netradiční oslavy svátku Těla a Krve Páně v Čechách, na Moravě i v zahraničí. Všímáme si také tureckých plánů na zákaz potratů.

 

Film, který nakazí radostí ze života
Kulturní rubrika přináší recenzi velmi zajímavého filmu Nedotknutelní. Jedná se o francouzskou komedii o ochrnutém boháči a svérázném ošetřovateli. K divákům promlouvá skrze smích o závažných tématech. Navštívili jsme pozoruhodnou farnost.

I necírkevní veřejnosti na kostelu záleží
V Českém Brodě otevírají o nastávajícím víkendu nové komunitní centrum. Seznámit se s ním tak mohou čtenáři předem.

Poslední velké české schizma
Perspektivy se věnují na titulní straně poslednímu velkému českému schizmatu. Pokus o modernizaci křesťanství: o Církvi československé. Uzavírá je rozhovor s válečným veteránem. „Neuhnout kvůli lépe namazanému krající,“ dělí se o své životní zásady i zážitky z války podplukovník Jiří Pavel.

Noviny uzavírá tradiční tablo budoucích novokněží. Uvádíme údaje nejen o kněžských svěceních, ale i o primičních mších svatých.

Uvnitř tohoto vydání KT čtenáři naleznou speciální přílohu Cesty 121, občanského sdružení pomáhajícího stárnoucím a kněžím v nouzi.

Zobrazeno 1142×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka