Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Církevní restituce darem vládních stran?

27. 8. 2012 13:58

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 27.8. do 2.9.2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

V pondělí 27. srpna naladíte pořad TWR Život víry. Že mohou být rodiče dětem dobrým příkladem i ve chvíli, kdy mluví o svých chybách, to dosvědčuje vyprávění Lydie Beranové. Zachytíte ho ve 22.00. (do 22.30)

 

Rodiče Jána Ostroluckého za války ukryli židovskou rodinu. Ján se poté vypravil do Izraele, aby převzal ocenění Spravedlivý mezi národy. Jaká je Svatá země z jeho pohledu, uslyšíte v pořadu TWR Za obzor v pondělí 27. srpna ve 22.30. (do 23.30)

 

Jezuitský řeholník, kardinál Avery Dulles je znám jako teolog a interpret druhého vatikánského koncilu. Jeho život a myšlenky přibližuje pořad studia Jan v úterý 28. srpna ve 22.00. (do 22.25)

 

Portugalská hudební skupina Diabo na Cruz bude ve středu 29. srpna hostem Milana Tesaře v deníku Jak se vám líbí. Od 19.15 jste zváni k poslechu rozhovoru o kombinaci rockové hudby a exotického portugalského jazyka, ale i tom, jak ovlivňuje hudební scénu v Portugalsku křesťanství. (do 20.00)

 

Jaké je poslání spirituála a jaká specifika přináší práce s mládeží? To je otázka pro P. Josefa Prokeše, spirituála biskupského gymnázia v Českých Budějovicích. Pořad z jihočeského regionu naladíte ve čtvrtek 30. srpna ve 22.00. (do 22.25)

 

Slavkovské restaurování je v rámci ČR unikátním projektem. Za svůj úkol si bere přiblížit široké veřejnosti populární formou problematiku restaurování uměleckořemeslných památek. Více v repríze magazínu Pod slunečníkem ve čtvrtek 30. srpna v 9.30. (do 10.30)

 

V závěrečném dílu vzdělávacího cyklu Etika manželství a rodiny se budeme zabývat problémem neplodnosti a možnostmi umělého oplodnění. Jaký postoj křesťanská etika vůči různým způsobům umělého oplodnění zaujímá? Na to Vám odpoví doc. Jindřich Šrajer v pátek 31. srpna v 9.30. (do 9.55)

 

Na poutní místa v Kaevelaru a v Lucemburku Vás zavede repríza pořadu Všimli jsme si, kterou zařazujeme v pátek 31. srpna v 16.00. (do 16.45)

 

Novinkami ze slovenské křesťanské hudby se necháme zaujmout v hudebním týdeníku Slyšte, lidé!, a to v sobotu 1. září v 19.15. Těšit se můžete například na Simonu Martausovou, na skupinu Jeno’s Brothers, na písničkáře Mira Jila nebo na kapelu Kerygma.

 

V Knihovničce Proglasu, kterou vysíláme v neděli 2. září, představíme knihu od Egona Sendlera s názvem „Ikona: Obraz Neviditelného“. Poslouchejte ve 13.20. (do 14.00)

 

Relaci Křesťan a svět naladíte opět v neděli 2. září v 17.00. O vlastním životě a o svých ekumenických snahách pohovoří evangelický farář Daniel Heller, vnuk známého biblisty Jana Hellera. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v pondělí 27. srpna v 18.00 mši svatou z duchovního centra v Brně-Lesné, v úterý 28. srpna v 18.00 mši svatou ze Slovenska prostřednictvím radia Lumen. Ve čtvrtek 30. srpna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, V pátek 31. srpna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v neděli 2. září v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

U Kulatého stolu se tentokrát bude mluvit o církevních restitucích. V době prázdnin roku 2012 rozvířila mediální hladinu billboardová kampaň ČSSD, která nazývá restituce darem vládních stran církvi. Jak se věci ve skutečnosti mají, k tomu jsme pozvali do studia představitele církve, které byl zabaven největší majetek. Hosty pořadu jsou P. Tomáš Holub, generální sekretář ČBK, P. Josef Nuzík, generální vikář olomoucké arcidiecéze, P. Martin David, generální vikář ostravsko-opavské diecéze. Do pořadu také posílají své dotazy diváci. Sledujte v úterý 28. srpna v 14:25.


Miroslav Hanáček žil až do roku 1990 svůj život papírového křesťana, který jde v neděli do kostela a jednou za rok ke zpovědi. Návštěva poutního místa v Medugorje pro něj znamenala osobní obrácení k živému Bohu a navždy změnila jeho život. Sledujte jeho příběh v pořadu Dar z Medjugorje v úterý 28. srpna  od 22:35.

Každá dvojice se na začínající den připravuje po svém a počínání druhé z dvojic příliš nechápe. Nechápat ovšem většinou znamená také nerespektovat, a to už může působit potíže. Vyprávění ze života nabídne člověk, pro kterého je podstatným základem úcty ke druhému pokora. Další díl křesťanského cyklu pro mládež Exit 316 MISE: Každý z jiné planety sledujte ve středu 29. srpna v 17:00.

V dalším díle pořadu Misie na živo nám moderátorka Markéta Švábová s hosty ve studiu představí projekt Kola pro Afriku. Dostupnost školy v Africe, její malé zemi Gambii, je mnohdy velmi nelehká. Většina dětí do školy chodí pěšky a díky charitativním projektům v posledních letech přibývá dětí, které se ke vzdělání dostanou na kole. Sledujte v pátek 31. srpna v 16:00.

Zobrazeno 1276×
Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka