Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Začátky československého gospelu

2. 9. 2012 9:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 3. 9. do 9.9.2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Pavel Alexandrovič Florenskij – to je další z osobností ruského teologického myšlení, kterou Vám představíme v cyklu Cesty k boholidství. Naladíte v pondělí 3. září v 16.00. (do 16.25)

 

Jaké bylo léto? Za uplynulými měsíci se spolu s vámi ohlédne Adriana Růžičková v magazínu Kafemlýnek. Poslouchejte v úterý 4. září od 9.30. (do 10.30)

 

Barvínku, který je na programu v úterý 4. září, si poslechneme některá CD s hudbou pro děti a mládež. V čase od 16.00 hodin tak zazní písně z dětských alb Slávka Janouška, Karolíny Kamberské a také z nejnovějšího alba souboru Kašpárek v rohlíku.

 

„Rodiče mohou dělat chyby,“ říká sociální pedagožka Milena Mikulková, která na toto téma pohovoří ve středečním pořadu Magazín. Více 5. září v 9.30. (do 10.30)

 

Reverend David Bast povzbudivě promluví o požehnání a pokoji. Relaci TWR s názvem Slova naděje zachytíte na vlnách Proglasu večtvrtek 6. září v 9.15. (do 9.24)

 

Občanské sdružení Angelikum poskytuje prostor pro setkávání, pro divadelní i jiné tvorbu, a také prostor pro sdílení. Jeho činnost jsme Vám přiblížili v pořadu Pod slunečníkem letos v červnu.Opakujeme ve čtvrtek 6. září v 9.30. (do 10.30)

 

Letos byla dokončena rekonstrukce budovy, ve které sídlí Základní umělecká škola duchovní hudby ve Frýdku-Místku. S mikrofonem tuto školu navštívil redaktor Antonín Žolnerčík. Pohovořil s jejím ředitelem Josefem Vojvodíkem. Reportáž odvysíláme ve čtvrtek 6. září ve 22.00. (do 22.25)

 

Tématem pátečního Rýmování o životě budou tradice a tradicionalismus. Na slyšenou v 9.15 se těší redaktor TWR, Miroslav Kubíček. (do 9.24)

 

Úvodní díl z cyklu Zamyšlení nad Desaterem Božích přikázání z produkce studia Kristián uslyšíte v pátek 7. září v 9.30. Desaterem se budeme zabývat ve světle Písma svatého, církevní tradice a také ve vztahu k současnému životu. (do 9.55)

 

V pátek 7. září uslyšíte v rámci pořadu Všimli jsme si rozhovor s Mons. Karlem Skalickým, přímým účastníkem 2. vatikánského koncilu, od jehož zahájení letos uplyne 50 let. K poslechu Vás pozveme v 16.00. (do 16.45)

 

Český filharmonický sbor Brno představí v hudebním týdeníku Oktáva profesor Petr Fiala, a to v pátek 7. září v 16.55. (do 17.25)

 

Pod obálku nových knih z nakladatelství Barrister a Principál nahlédne Marie Blažková v Knihovničce Proglasu. Do vysílání zařazujeme v neděli 9. 9. ve 13.20. (do 14.00)

 

Rozhovor s politickým vězněm Antonínem Polanským ze Strmilova Vám nabídneme v nedělní relaci Křesťan a svět s podtitulem: „Aby jejich utrpení nevyšlo nazmar…“. Relaci naladíte 9. 9. v 17.00. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 4. září v 18.00 mši svatou ze studia Radia Prohlas, ve čtvrtek 6. září v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, V pátek 7. září v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 9. září v 9.00 mši svatou z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


V úterý 4. září v 17:40 sledujte dokument Gospelový sborník. Na začátek československého gospelu v době totality vzpomíná salesián Ing. Vladimír Kopřiva.

 

Restituční polemika, diskusní pořad na aktuální téma restitucí církevního majetku s hosty Mons. Janem Graubnerem, olomouckým arcibiskupem, a s Mons. Františkem Václavem Lobkowiczem, moravským metropolitou sledujte v úterý 4. září ve 20:00.


V dalším díle magazínu pro teenagery V posteli POD NEBESY V. nám Jan Špilar poradí, jak slušivě zaplést vlasy, otec Pavel Kosmák nám v rubrice Nakrm ucho povykládá o naší nebeské Matce Panně Marii a celý díl přinese spoustu zajímavých hostů a rad. Sledujte ve středu 5. září v 17:00.

 

 

Zobrazeno 913×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka