Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Bacha na Mozarta

11. 11. 2012 11:55

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 12. listopadu 2012.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

V pondělí 12. listopadu od 16.00 uslyšíte další část vzdělávacího cyklu o Matce Boží, Panně Marii. Profesor Ctirad Václav Pospíšil pohovoří o tom, jak je Panna Maria pojímána v listech sv. apoštola Pavla. (do 16.25)

 

Měsíčník Jany Beránkové s názvem Dotýkání světla zachytíte na vlnách Proglasu opět v pondělí 12. listopadu ve 22.00. (do 22.25)

 

Jak jíst dobře, co je zdraví prospěšné a co naopak škodí? Čeho se držet v záplavě diet, welness programů a tipů na hubnutí? Kafemlýnek na toto téma připravila na úterý 13. listopadu od 9.30 Adriana Růžičková. (do 10.30)

 

Světoznámý španělský mim Carlos Martínez už 25 let svým uměním oslovuje diváky po celém světě. Letos navštívil Českou republiku, kde vystupoval na křesťanském festivalu United. Přesto, že je Carlos mimem, se v rozhovoru pro dětský magazín Barvínek docela rozpovídal. K poslechu Vás pozveme v úterý 13. listopadu v 16.00. (do 16.30)

 

Na letošním festivalu Colours Of Ostrava vystoupil Bassekou Kouyaté z Mali, příslušník starodávné kasty hudebníků griotů, virtuóz na západoafrickou loutnu ngoni. Natočili jsme s ním rozhovor, ve kterém není řeč pouze o hudbě, ale také o současné napjaté situaci v republice Mali, kterou letos obsadili muslimští radikálové. Poslouchejte Jak se vám líbí ve středu 14. listopadu v 19.15. (do 20.00)

 

V magazínu Pod slunečníkem přivítáme ve čtvrtek 15. listopadu v 9.30 doktora Miloslava Kotka, ředitele sdružení Trialog. Předmětem našeho rozhovoru bude pozoruhodná činnost tohoto sdružení. (do 10.30)

 

Ve čtvrtek 15. listopadu ve 22.00 uslyšíte reportáž z osady Horní Údolí v Jeseníkách. Její dominantou je momentálně zchátralý kostel svatého Jana Křtitele. V uplynulých několika letech však proběhly pro záchranu kostela rozsáhlé práce – nejen o nich budeme mluvit s panem Václavem Dvořákem. (do 22.25)

 

Deváté přikázání probereme v rámci vzdělávacího cyklu o Desateru Božích přikázání v pátek 16. listopadu v 9.30. (do 9.55)

 

Jaká je situace dnešních indiánů v kanadské společnosti? Liší se v něčem zbožnost indiánských křesťanů oproti zbožnosti evropských křesťanů? Jak vypadá jejich liturgie? Odpovědi na tyto a další otázky přinese pořad Všimli jsme si, jehož hostem bude P. Marek Adamczuk, ředitel Papežských misijních děl českobudějovické diecéze. Naladíte ho v pátek 16. listopadu od 16.00. (do 16.45)

 

O novém cyklu ze světa vážné hudby nazvaném "Bacha na Mozarta" poreferuje v rámci týdeníku Oktáva dirigent Roman Válek. Více se dozvíte v pátek 16. listopadu v 16.55. (do 17.25)

 

Hudebník a skladatel Jan Spálený oslaví v prosinci 70. narozeniny. V sobotním pořadu Slyšte, lidé! představíme jeho nové koncertní CD Panenko Skákavá, které natočil v prostorách starého poutního místa Skoky na Karlovarsku, a připomeneme také některé z jeho starších nahrávek. Vysíláme 17. listopadu v 19.15. (do 20.15)

 

S nabídkou nakladatelství Refugium Vás seznámíme v Knihovničce Proglasu v neděli 18. listopadu ve 13.20. (13.30)

 

Paní Marie Stromšíková se kromě výuky hudby věnuje chrámovému sboru. Její snahou je, aby k Boží slávě zpívaly nejen hlasivky zpěváků, ale i jejich srdce. Více uslyšíte v pořadu Křesťan a svět v neděli 18. listopadu v 17.00. (do 17.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 13. listopadu v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas. Rádi bychom k účasti na této mši svaté přímo u nás v brněnském studiu pozvali vás, kteří to nemáte daleko – přijďte do našeho společenství prožít slavení eucharistie. Je zapotřebí být na místě – tedy ve studiu v Barvičově ulici nejpozději v 17.45. Ve čtvrtek 15. listopadu v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 16. listopadu v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v sobotu 17. listopadu v 10.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, celebruje pražský světící biskup Karel Herbst, v neděli 18. listopadu 9.00 mši svatou baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Právě na 13. listopadu 2012 našeho času připadá datum úplného zatmění slunce. Dívejte se v úterý 13. listopadu od 21:00 na SPECIÁL pořadu Hlubinami vesmíru a sledujte zatmění Slunce v Austrálii v přímém přenosu.

Jak správně podle etikety zvládat vcházení dveřmi, stoupání po schodech, nebo usedání ke stolu? Co je to vlastně sebepoškozování a jaké může být? Jak se zachovat v případě napadení? Další díl čtvrté řady oblíbeného magazínu pro dívky V posteli Pod nebesy sledujte ve středu 14. listopadu od 16:45.

Hostem říjnového živě vysílaného Cvrlikání je (nejen) folková skupina Epy de Mye. Živý pořad o folku se zajímavými hosty, které si zve Jiří Moravský Brabec sledujte ve čtvrtek 15. listopadu od 20:00.

 

Zobrazeno 911×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka