Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Život koncilu

4. 3. 2013 7:58

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 4. března 2013.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Nový vzdělávací cyklus Církev a věda – pokračuje v pondělí 4. března v 16.00. Církevní historik Martin Weis pohovoří o době pronásledování křesťanů a také o období velkých koncilů. (do 16.25)

 

Jazz a gospel jsou hudební žánry, z nichž vychází americký zpěvák Gregory Porter. Umělec dvakrát nominovaný na cenu Grammy bude hostem pořadu Jak se vám líbí v pondělí 4. března v 19.15. Řeč bude mimo jiné o historii 20. století a o boji proti diskriminaci. (do 20.00)

 

Odvaha bránit život – tak zní podtitul Noční linky s Marií Blažkovou. Pořad zamýšlející se nad významem aktivit Hnutí pro život vysíláme v pondělí 4. března ve 22.30. (do 23.30)

 

Jakým způsobem se kontrolují hračky na českém trhu? Jak vypadá certifikace kvality a kde na výrobku tuto značku najít? To Vám v pořadu Kafemlýnek prozradí inženýrka Tatiana Pašiaková z Institutu pro testování a certifikaci ve Zlíně. Mnoho zajímavého se od ní dozvíte v úterý 5. března v 9.30. (do 10.30)

 

V úterý 5. března ve 22.00 naladíte pořad Studia Radim. Jeho hosté Vladimír Drábek, Jan Janků a Petr Slinták budou mluvit o „Památníku totality“ – o věznici v Uherském Hradišti. (do 22.25)

 

Ve středu 6. března v 16.55 zařazujeme pořad z produkce slovenského radia Lumen: Fujarôčka moja. Jeho autorka, etnomuzikoložka Alžbeta Lukáčová, se zamyslí nad úlohou žen ve slovenské lidové hudbě. Následně představí několik konkrétních žen působících v  hudebních souborech. (do 17.25)

 

Pořad Pod slunečníkem, tentokrát věnovaný thanatologii – tj. nauce o umírání - reprizujeme ve čtvrtek 7. března v 9.30. (do 10.30)

 

Na návštěvu kostela Narození Panny Marie v Orlové vás pozve Antonín Žolnerčík ve čtvrtek 7. března ve 22.00. (do 22.25)

 

Postavení laiků v církvi, jak je vymezují koncilní dokumenty, přiblížíme ve vzdělávacím cyklu v pátek 8. března v 9.30. (do 9.55)

 

Zajímá Vás, co přinese letošní brněnský Velikonoční festival duchovní hudby? Dozvíte se to od Lucie Šnajdrové a dramaturga festivalu, pana Vladimíra Maňase, v týdeníku Oktáva. Vysíláme v pátek 8. března v 16.55. (do 17.25)

 

Josef se těšil mnoha výsadám oproti ostatním sourozencům a jeho bratři ho proto chtěli zabít. Ale nakonec zvolili menší zlo a Josefa prodali do otroctví. Bůh ovšem jejich hříchu využil k záchraně Izraele v době hladu. Od tohoto příběhu se odvíjí další část postního vzdělávacího cyklu Stále poznávám, jak jsem slabý a prázdný – zachytíte ji v pátek 8. března ve 22.00. (do 22.25)

 

Knihovnička Proglasu představí v neděli 10. března knihu Lucie Freedové a Penny Salazarové s titulem „Čas k uzdravení“. Ta nabízí ženám pomoc s překonáním postabortivního syndromu a dodává jim naději. Poslouchejte ve 13.20. (do 13.30)

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 5. března v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 7. března v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 8. března v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech., v neděli 10. března v 9.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

 

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.


Poznejte osobnosti, jejichž život je dnes pro nás příkladem i inspirací. Sledujte první díl pořadu Hrdinové víry: P. Ignác Stuchlý v úterý 5. března od 20:00.

 

Pohled do zákulisí významné události církve ve 20. století. Čtvrtý díl reportáže Život koncilu sledujte ve čtvrtek 7. března od 17:35.

 

Máte rádi zeměpis, krásy přírody, měst, států a jejich architektury? Tak je tento pořad určený právě vám. Nejen, že se podíváte po krásných místech naší země, ale máte možnost vyhrát pěkné a zajímavé ceny. Stačí, když poznáte místo, kde jsme se s kamerou v tomto díle podívali. Zasoutěžte si s TV Noe v pořadu NOEkreace aneb Vandrování v neděli 10. března od 18:50.

Zobrazeno 986×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka