Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT45: Poutníci odlétají do Izraele na národní pouť

7. 11. 2013 18:25
Už minulou neděli odletěli na Národní pouť do Izraele první poutníci. Další je budou následovat, včetně redaktora KT Tomáše Kutila, který přiveze pro čtenáře KT exkluzivní materiály.
 
Domácí zpravodajství se v „dušičkovém oktávu“ vrací k připomínce věrných zemřelých na různých místech republiky. Zahraniční rubrika na protější straně připomíná 75 let od tzv. Křišťálové noci, kteroužto neradostnou událost si připomínají zvláště naši západní sousedé. Tragédie noci z 9. na 10. listopadu v Německu, Rakousku a Sudetech je považována za začátek holokaustu.
 
Kulturní strana si všímá seriálu České televize České století. Dramatické momenty z našich nedávných dějin ožívají na obrazovkách. Cyklus se snaží vzdělávat i zdravě provokovat.
 
Tematická dvoustrana se logicky vrací k parlamentním volbám. Proč u voličů zabodovalo hnutí ANO? Jak číst návrat lidovců do sněmovny? Přestává lidem u nás vadit komunistická minulost? Vše servírujeme na dvou stranách.
 
Příloha Perspektivy přináší rozhovor s někdejším nekomunistickým premiérem Polska Tadeuszem Mazowieckým. Ve věku osmdesáti šesti let zesnul v den našeho státního svátku. Jeden z posledních rozhovorů poskytl právě KT.
 
 
Noviny uzavírá rozhovor s biskupem Karlem Herbstem. V těchto dnech slaví sedmdesáté narozeniny. Ohlíží se za svou kněžskou službou i za nelehkými lety svého působení bez státního souhlasu.
Zobrazeno 961×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka