Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 29/2014: Oslavy s hosty ze tří světadílů

17. 7. 2014 8:07
Přinášíme tradiční ohlédnutí za velehradskými oslavami. Hosty z rumunského Banátu, USA či Zambie, ale především desítky tisípoutníků z naší vlasti uvítala Národní cyrilometodějská pouť na Velehradě a s ní související Dny lidí dobré vůle.
Rekordní počet účastníků zaznamenala Katolická charismatická konference v Brně. Přijelo jich na 7500. Účastníky strhl zejména P. René Luc, který hovořil o svém obrácení. Čtyřdenní setkání se neslo v mottu „Pane nauč nás modlit se“. Rozhovor s hlavním protagonistou přineseme v příštím vydání!
Nulová tolerance. Papež František přijal ve Vatikánu oběti sexuálního zneužívání kněžími a nekompromisně se vyjádřil i k samotnému problému. Informujeme v zahraniční rubrice, přinášíme i část katecheze na straně 7, v níž se k problému papež vyjadřuje.
Karlovarské filmy. Hned dvě ceny, Křišťálový glóbus a Cenu ekumenické poroty, si ze skončeného karlovarského festivalu odvezl film Kukuřičný ostrov – více přiblíží kulturní rubrika.
Tematická dvoustrana je nazvána Víra ve filmu. Jaký je vztah církve k filmu? Už papež Pius XI. vydal k tomuto tématu encykliku. A dnes má Vatikán i kánon doporučených filmů ke shlédnutí.
Perspektivy otevírají „Případ Babice“. Babice se staly symbolem třídního boje, který proti vlastnímu národu rozpoutala KSČ. Kdo byli v tomto případu oběti a vrazi?
Církve se semkly! O církvi na Ukrajině a tamní napjaté politické situaci hovoříme s řeckokatolickým exarchou, biskupem Ladislavem Hučkem.
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 16. neděle v mezidobí A

 

Všechny články z čísla 29 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 
KT doporučuje: Penzion Klídek  
Zobrazeno 771×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka