Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT c. 39/2014: Papež František v Zemi orlů

25. 9. 2014 8:16
„Bůh je zpět“ – to není jen název slavné knihy o novém vlivu náboženství ve světě, to je realita Albánie, kdysi údajně prvního ateistického státu světa. Naplno se to ukázalo při návštěvě papeže Františka. Informuje o ní zahraniční zpravodajství.
Domácí zpravodajství upozorňuje na blížící se boj o třetinu Senátu.
Na výjimečnou událost – korunovaci Palladia země české dvěma drobnými korunkami z ryzího zlata s diamanty upozorňuje speciální a již tradiční Svatováclavská příloha. Stane se tak na Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi.
Téma je tentokrát nazváno Příprava na sňatek. Ve většině případů rozvodu u nás manželé uvádějí jako důvod „rozdílnost povah“. O to naléhavěji se jeví řádná příprava na sňatek. Hovoří o ní Hana Imlaufová, která se jí společně s manželem věnuje už řadu let.
Manželství si vzala na paškál i stránka Odpověden. Zabývá se manželstvím neplatným.
Říká se tomu „církevní rozvod“, ale ve skutečnosti církevní soudy zkoumají, zda manželství vůbec vzniklo – platné manželství totiž zrušit nemůže.
Příloha Perspektivy se věnuje zejména zesnulému kolegovi Petru Příhodovi, legendě české katolické publicistiky současnosti. Jeho jméno zanechalo výrazný otisk na tváři Perspektiv, ale zdaleka nejen tam. Na setkání s ním vzpomínají jeho známí a přátelé.
Na stránce publicistiky přinášíme smuteční řeč Petra Pitharta.
Student na misii. Vojtěch Bílý vypráví o své každodenní zkušenosti z ročního pobytu na karmelitánské misii ve středoafrickém Bozoum.
 

PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH Slavnost svatého Václava (2014)

Všechny články z čísla 39 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 804×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka