Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT 49/2014: Papež František na apoštolských cestách

3. 12. 2014 10:56
Svatý otec na apoštolské cestě do Turecka. V zemi, kde žije pouhé procento křesťanů, promluvil Svatý otec na podporu pronásledovaných. S konstantinopolským patriarchou Bartolomějem I. poté podepsal dohodu o sblížení s pravoslavnou církví.
Dobrou duši Evropy připomněl papež František v proslovu před poslanci Evropského parlamentu. Projev mimořádné důležitosti zasáhl mnohé zastupitele až k slzám. Jaký bude dopad na praktickou politiku EU? Zamýšlejí se osobnosti české církve.
Církev chce pomáhat propuštěným vězňům. Ochranu před recidivou a snazší návrat do společnosti má umožnit projekt sociální farmy, jejž spouští Biskupství litoměřické spolu s Farní charitou Česká Lípa.
Pouto silnější než smrt se vytvoří mezi hluchoněmou dívkou a ošetřující řádovou sestrou v novém filmu Příběh Marie. Zamysleme se s protagonistkami nad silným příběhem i nad mravními dilematy bez snadného řešení.
TÉMA: Odpustit, ale nezapomenout? K čemu je dobré odpouštět a jak to dokázat, se zamýšlejí psychologové i teologové.
P. Jan Rob SDB se dožívá sta let. Jeho životní příběh, jejž odkrývá v rozhovoru, mapuje osudy české církve ve 20. století.
PERSPEKTIVY: Plné znění projevu Mons. Tomáše Halíka při převzetí čestného doktorátu v Erfurtu nebo rozhovor o výhodách a úskalích domácího vyučování doplňuje například úvaha o nových pravidlech odvolávání biskupů.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 2. neděle adventní B
 

Všechny články z čísla 49 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 793×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka