Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 1/2015: Jsou tady: tisíce příznivců Taizé

30. 12. 2014 15:47
Katolický týdeník přichází v přívětivější grafické úpravě a s větším počtem stran. Svou vlastní stránku má nově každá z osmi diecézí.
Mladí z celé Evropy přijeli do Prahy, aby se setkali s komunitou z Taizé. Pouti důvěry se jich účastní přes třicet tisíc. Co od setkání očekávají?
Vznikne zvláštní romský ritus? Nová pracovní skupina pro pastoraci Romů připravuje podklady a plánuje změny.
Vánoce pod stínem války prožili iráčtí křesťané. Naději jim dává pevný ppostoj jejich biskupů i solidarita církve. Pro děti uprchlíků vznikají nové školy.
Co s běženci z Blízkého východu, o tom polemizují publicista Roman Joch a arabista Luboš Kropáček. Solidarita a opatrnost nemusejí být v protikladu.
Papež František označil patnáct neduhů, jimiž trpí církevní hodnostáři. Za jeho výzvou určenou i ostatním věřícím se ohlížíme na zvláštní vatikánské straně.
TÉMA: Má-li Bůh se světem své plány, kde je prostor pro lidskou svobodu? Odpovídají Jan Sokol či P. Marek Vácha. Co máme vykonat my, to za nás Bůh neudělá.
Perspektivy: Novoroční poselství vzkazuje věřícím kardinál Dominik Duka: Hledejme jednotu, dialog a spolupráci, a to i přes hranice církve.
Doma: Odpouštění mezi partnery je nejen možné, ale také nutné.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 2. neděle po Narození Páně (A, B, C)
 

Všechny články z čísla 1 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1266×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka