Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 51-52/2014: Vánoce jako čas zrození

16. 12. 2014 15:46
Kristus přichází v chudých. Lidé na okraji společnosti o Vánocích tradičně poobědvají s Komunitou Sant’Egidio a dobrovolníky.
Na půlnoční se vstupenkou? Vzhledem k bezpečnostním rizikům to v Jeruzalémě jinak nechodí. Palestinští křesťané prožívají svátky v ovzduší strachu.
Vánoční kázání P. Toufara přináší Miloš Doležal. A s ním vzpomínku na poslední Vánoce tohoto mučedníka komunismu.
TÉMA: První a druhý život Jakuba Jana Ryby. Do Rožmitálu po stopách skladatele populární České mše vánoční, do pražské katedrály na „Rybovku“ s poslanci a lordy.
Vánoce v zákopech prožijeme prostřednictvím autentických zápisků vojáků 1. světové války, jejíž 100. výročí připadlo na letošní rok.
Pavlína Filipovská a Jiří Grygar se představují v rozhovorech o Purpuře, kometě, Vánocích v rodinném kruhu a zdravé skepsi.
PERSPEKTIVY: Diskuze nad synodou pokračuje. Do debaty nad závěry mimořádné synody o rodině se zapojili čtenáři i teologové. Kde leží v církvi hranice dialogu?
Literární strana přináší vánoční povídky Jana Paulase či Taťány Lukešové a další hodnotné čtení.
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 4. neděle adventní B
 

Všechny články z čísla 51-52 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1222×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka