Co se vysílá, co se píše, co se děje...

KT č. 3/2015: Svět společně zvedl hlas proti terorismu

13. 1. 2015 13:49
Soustrast a odhodlání daly najevo miliony lidí po teroristických útocích ve Francii. Násilí odsoudily církevní autority, hlasitě je odmítli i muslimští představitelé. Nyní však před světem stojí bolestivé otázky.
Nigérie volá o pomoc. Svévolnému násilí skupiny Boko Haram padly v minulém týdnu za oběť dva tisíce životů. Arcibiskup Kaigama viní Západ z lhostejnosti.
Tříkrálová sbírka je v plném proudu. Kam poputují vybrané peníze? A čím si sbírka vysloužila neobyčejnou důvěru dárců?
Soucit a milosrdenství přiváží na Filipíny papež František. Podoba křesťanství v tomto ostrovním státě patří k nejživějším. Přesto se zde věřícím nežije jen snadno.
TÉMA: Kemre? Proč smekáte u kaple? Protože jsem Kristův. O hluboké víře i herecké kariéře oblíbeného herce vypráví nejen jeho zpovědník.
Perspektivy: Jeden Pán, jedna víra, jeden křest, ale více církví? Bratrský teolog Pavel Černý se v týdnu modliteb za jednotu křesťanů ohlíží za dějinami ekumeny. Ekumenickými hnutími v církvi se věnují též další texty v příloze.
DOMA: Co to v té škole zase chtějí?! Vyladit výchovné postupy školy a rodiny nebývá vždy snadné. Zkušený učitel vysvětluje, jak nejlépe rozdělit kompetence. Rodiče se svěřují, kde nejčastěji narážejí.
V rozhovoru se zamýšlí dominikán P. Romuald Rob, zda má mít svoboda slova nějaké hranice a jak ladí se svobodou náboženského vyznání. To vše v souvislosti s pařížským atentátem na humoristický týdeník.
 
 
PŘÍMLUVY – VŠEOBECNÁ MODLITBA VĚŘÍCÍCH 2. neděle v mezidobí B

Všechny články z čísla 3 si můžete přečíst v online archivu KT (pouze pro ty, kteří mají předplacené elektronické předplatné) nebo na tabletech a chytrých mobilních telefonech přes Publero.

Katolický týdeník
www.katyd.cz
Londýnská 44, 120 00 Praha 2
224 250 395, [email protected]

 

KT doporučuje: Penzion Klídek

Zobrazeno 1289×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka