Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 15. 2. do 21. 2. 2010

14. 2. 2010 8:39

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 15. 2. do 21. 2. 2010


Bohoslužby

V úterý 16. 2. v 18.00 hodin mši svatou ze studia Radia Proglas, ve středu 17. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 18. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 19. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 21. 2. v 9.00 hodin mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

Program

Rozhodnutí vstoupit do vztahu se někdy dlouho vyvíjí, jindy je to záležitostí okamžiku. To platí nezávisle na tom, zda se rozhodujeme pro vztah s lidmi nebo s Bohem. O své cestě k Bohu pohovoří v pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání, Markéta Láznovská z Kladna. Poslouchejte v pondělí 15. 2. v obvyklých 9.15 hodin.

Herečka a pastorační asistentka pro kulturu mluveného projevu Martina Pavlíková spolu se sekretářem pro pastoraci Arcibiskupství olomouckého Lubošem Náglem představí projekt Setkání u studny. Pořádá jej Arcibiskupství olomoucké ve spolupráci s Rapsodickým divadlem a Konzervatoří Evangelické akademie. Jedná se o pravidelná setkání, ve kterých má své místo modlitba za umělecká povolání, hudba, umělecký přednes duchovních textů a četba z Písma. Rozhovor doplní svědectví Tomáše Komzáka, jednoho z účastníků zahajovacího setkání. Reprízu tohoto regionálního pořadu zachytíte v pondělí 15. 2. v 9.30 hodin.

Před začátkem postní doby se v Kafemlýnku můžete setkat s maminkami z Proglasu a vyměnit si zkušenosti o prožívání nadcházejícího období v rodině. Do vysílání zařazujeme v úterý 16. 2. v 9.30 hodin.

„Charita Česká republika pomáhá Haiti“ - tak zní název Magdazínu ve středu 17. 2. od 9.30 hodin. Hostem ve studiu bude Oldřich Pospíšil, vedoucí týmu humanitární pomoci, který se podělí se o zážitky z prvního mapování potřeb lidí postižených zemětřesením.

O neodpustitelném hříchu uvažuje americký reverend David Bast ve Slovech naděje. Relaci TWR naladíte ve čtvrtek 18. 2. v 9.15 hodin.

„Patera tramvajáka estébáci nezlomili“, to je název pořadu Křesťan a svět, jehož reprízu uvedeme ve čtvrtek 18. 2. ve 22.30 hodin.  P. Julián Veškrna z českobudějovické komunity Kongregace bratří Nejsvětější Svátosti letos oslaví 85. narozeniny. Přinášíme jeho vzpomínky na časy komunistického Československa. V době, kdy pracoval jako řidič tramvaje, tajně studoval teologii a připravoval se na kněžské svěcení. To mu pak udělil biskup Felix Davídek, rovněž působící v podzemní církvi. Dozvíte se také o snaze agentů StB získat jej ke spolupráci s režimem.

Páteční Rýmování o životě přinese zamyšlení redaktora TWR, Miroslava Kubíčka, o postu jako o době návratu. Více se dozvíte 19. 2. v 9.15 hodin.

Další vydání Všimli jsme si v pátek 19. 2. v 16.00 hodin nabídne rozhovor s romskými aktivisty a salesiánskými kněžími, kteří se věnují mladé generaci Romů. Kulatý stůl víry s podtitulem „Život s Romy“ není černobílý připravuje Jaroslav Kratka.

Říká se, že děti jsou naděje národa. O našich nejmenších, o tom, čemu bychom se od nich mohli učit promluví Roman Neumann, člen Dětského odboru Církve bratrské. Nalaďte si pořad TWR, Na sobotní frekvenci Proglasu, v sobotu 20. 2. v 8.00 hodin.

Postižené dítě může rozmnožit lásku v rodině. Taková je zkušenost Jarmily Lukasové, sekretářky Radia Proglas. Její svědectví uslyšíte v relaci Křesťan a svět, kterou vysíláme v neděli 21. 2. v 17.00 hodin.

Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu nebo si poslechnout Radio Proglas online, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Zobrazeno 1649×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka